Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
NFL Offseason 2015
Autor Wiadomość
ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2015-05-22, 22:08   

Mundo napisał/a:
I mam jeszcze pytanie kto jest najbardziej wartosciowym QB z trójki Ryan Tannehill, Andrew Luck,Cam Newton ?

Pewnie wiele opinii na ten temat znajdziesz ale moim zdaniem Andrew Luck. Ten koleś może być kiedyś najlepszym rozgrywającym w całej lidze. Oczywiście pozostała dwójka to nie sa słabi QB ale jak mamy wybrać najlepszego spośród nich to Luck, bez wachania.

WaltJones 

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
Wysłany: 2015-05-22, 23:50   

Z tej trójki to Luck bez wahania. I mówię to ja, który antyfanem może nie jestem, bo szanuję i nawet lubię ale jestem z tej nielicznej grupy, która nie śpiewa pieśni wychwalających Lucka dzień i noc.

rooted 

Wysłany: 2015-05-23, 22:01   

Mundo napisał/a:

A rankingi na sezon 2015 typu 10 najlepszych WR,TE,HB,C pozycje
defensywne, z opisem graczy mocnych słabych stron ja bym chetnie poczytał

I mam jeszcze pytanie kto jest najbardziej wartosciowym QB z trójki Ryan Tannehill, Andrew Luck,Cam Newton ?

Rankingów Ci teraz wszędzie dostatek - NFL top 100, ProFootbalFocus też swój magiczny ranking odprawia, na nfl.com listy Top 10 QBs - taki moment roku, że wszędzie listy...

Z trójki o której pisałeś akcje Lucka stoją zdecydowanie najwyżej - miewa lepsze i gorsze mecze, ale w tej chwili to dla mnie jeden z czołowych QBs w lidze (zaliczyłbym do tej grupy może 7-8 graczy). Newton to specyficzny rozgrywający, raczej powyżej ligowej przeciętnej, ale zastanawiam się na ile osiągnął juz swój potencjał. Tannehilla właśnie sobie oglądałem chwilę temu żeby niezależnie ocenić na ile wart jest swojego nowego kontraktu i moim zdaniem to też solidny gość.
Jeśli "wartościowy" przełożymy na wymiar monetarny to najwyższy kontrakt zdecydowanie dostanie Luck.

Mundo 

Zawodnik: Beast Mode
Wysłany: 2015-05-24, 01:43   

Ja ogladądam od stycznia czyli juz po sezonie od finałów konferencji ale ogladam cały czas jakieś mecze z poprzedniego sezonu, bardzo polubiłem i chce lepiej poznać zawodnikow przed nadchodzacym sezonem bo już bede ogladał na bieżąco, teraz właśnie Colts oglądam i obejrzałem wczoraj mecz 8week przeciwko Steelers i to co zagrał tam Ben Roethlisberger to chyba jesli chodzi o indywidualne wystepy to był topowy w skali All time ?

Ja na razie nie bardzo się znać :)
ale Lucka to postrzegam jako takiego bardziej Fundamentals a Newton sporo biega i chyba słabszych miał partnerów w ataku.

rooted 

Wysłany: 2015-05-26, 19:13   

Mundo napisał/a:
teraz właśnie Colts oglądam i obejrzałem wczoraj mecz 8week przeciwko Steelers i to co zagrał tam Ben Roethlisberger to chyba jesli chodzi o indywidualne wystepy to był topowy w skali All time ?

Dobry mecz był :) Ben rekordów w tym spotkaniu nie pobił chociaż 2 mecze z 6 TDs pod rząd (mecz z Colts i tydzień później z Ravens) rzucił chyba jako pierwszy w historii (tutaj mogę się mylić).
Natomiast to, co sprawia, że ten mecz był naprawdę świetny, to fakt, że Colts nawet mając 20+ punktów w plecy ani przez chwilę się nie poddawali i próbowali gonić. Dogonili na 8 punktów i gdyby nie dziwne safety w Q4 to kto wie jak ten mecz by wyglądał. Defensywa Steelers zagrała całkiem nieźle i naprawdę duża zasługa Lucka, że zwycięstwo PIT nie było pewne gdzieś do połowy czwartej kwarty.

Odpal jeszcze mecz Falcons - Packers z 14 kolejki jeśli jeszcze nie widziałeś Julio Jones show. To tak a'propos różnych rankingów przedsezonowych - zdrowy Julio to mój osobisty i lekko nieobiektywny no.1 WR...

EDIT: Texans w Hard Knocks.

Mundo 

Wysłany: 2015-05-28, 19:52   

rooted napisał/a:
Odpal jeszcze mecz Falcons - Packers z 14 kolejki jeśli jeszcze nie widziałeś Julio Jones show. To tak a'propos różnych rankingów przedsezonowych - zdrowy Julio to mój osobisty i lekko nieobiektywny no.1 WR...

Odrobiłem prace domową :lol: obejrzałem Falcons - Packers faktycznie świetny mecz a falcons wczesniej widziałem tylko jeden mecz przeciwko Giants w tym meczu Odell Beckham Jr debiutował w NFL .
Ogladałem sporo meczy pod kątem gry WR Dez Bryanta,Antonio Browna,A. J. Green T. Y. Hilton nawet Rookie Watkinsa, Evansa,Kelvin Benjamina oglądałem przynajmniej po 5 meczy patrzyłem na statystyki i wybierałem ich najlepsze mecze 8-) ale Jones jest kozak, ten mecz potwierdził mnie w jeszcze jednym przekonaniu Aaron Rodgers jest najlepszym zawodnikiem w lidze i zarazem na planecie.

Obejrzałem też Chiefs- Broncos i w każdej ofensywnej akcji Broncos obserwowałem Justina Houstona Linebackera Chiefs miał tylko jedno zatrzymanie przez cały mecz fakt że mało grali lewą stroną ale powiedział byś mi coś wiecej o tej pozycji ?
Ostatnio zmieniony przez Mundo 2015-05-28, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

kks 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
Wysłany: 2015-05-28, 22:10   

rooted napisał/a:

Buuu. Słabo! Ta drużyna jest za bardzo ogarnięta, żeby być atrakcyjną w Hard Knocks. Redskins, Jets, Titans byliby fajni. Nawet 49ers po zwolnieniu Harbaugha mogliby być ciekawi.

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2015-05-29, 14:33   

kks napisał/a:
rooted napisał/a:

Buuu. Słabo! Ta drużyna jest za bardzo ogarnięta, żeby być atrakcyjną w Hard Knocks. Redskins, Jets, Titans byliby fajni. Nawet 49ers po zwolnieniu Harbaugha mogliby być ciekawi.

Niners nie chcą. A NFL może zmusić drużynę tylko wtedy, jeżeli spełnione są dwa warunki:
- przez dwa ostatnie sezony zespół był poza p-o (Niners tylko przez rok);
- coach nie jest rookie (Tomsula jest).

Za rok, jeśli w tym sezonie Niners nie załapią się do p-o i jeżeli kolejny raz nie wymienią coacha, prawdopodobnie NFL ich wskaże.

Mundo 

Wysłany: 2015-05-29, 20:05   

Obejrzałem pierwszy odcinek z poprzedniego sezonu z Falcons,przygotowuję się do najbliższego sezonu i oglądam archiwalne spotkania i materiały 8-) to całkiem nie zle sie ogląda z pierwszych obserwacji to na pewno chłopaki na butach się znają , pierwszy odcinek obejrzę na pewno w Texsans gra ta bestia JJ Watt

rooted 

Wysłany: 2015-05-31, 22:41   

Mundo napisał/a:
Aaron Rodgers jest najlepszym zawodnikiem w lidze i zarazem na planecie.

Ciężko mi się z powyższym nie zgodzić, chociaż dla mnie kosmitą nr 1 jest i tak JJ Watt. Ale ja mam mocne skrzywienie defensywne więc nie należy mojego twierdzenia traktować zbyt poważnie ;)

Mundo napisał/a:
Obejrzałem też Chiefs- Broncos i w każdej ofensywnej akcji Broncos obserwowałem Justina Houstona Linebackera Chiefs miał tylko jedno zatrzymanie przez cały mecz fakt że mało grali lewą stroną ale powiedział byś mi coś wiecej o tej pozycji ?

J. Houston gra jako 3-4 OLB co oznacza mniej więcej tyle, że Chiefs grają w swojej "podstawowej" formacji obronnej z 3 graczami w linii defensywnej (2x Defensive End, 1 Defensive tackle zwany też Nose Tackle) i 4 Linebackers (dwóch z zewnątrz czyli OLB - Outside Linebackers i 2 wewnątrz czyli ILB - Inside Linebackers). Piszę celowo o podstawowej formacji, bo ilość mutacji podstawowego ustawienia jest duża i zależy od strategii, wyniku, przeciwnika i jego personelu ofensywnego na boisku, fazy meczu itp. itd.

Houston najczęściej gra na lewej stronie obrony (LOLB czyli Left side OLB) chociaż zdarzało mu się też grać na prawej stronie czy jako Defensive End. To przede wszystkim pass rusher - ma gonić QB przeciwnika przy pass plays, wpasować QB w glebę, nie dopuścić do podania. I w tym jest dobry. Przepraszam - jest DOBRY, naprawdę DOBRY. W tym sezonie miał bodajże 22 sacki i to było chyba najmniej medialne 0,5 sacka od rekordu jakie pamiętam. Wiem, że ostatnie 4 sacki były w meczu z Chargers u których linia ofensywna, po wszystkich ich kontuzjach, składała się z krewnych i znajomych chłopaka od podawania bidonów, ale Houston to w tej chwili jeden z najlepszych defensorów w Lidze.
A więc, przede wszystkim pass rush. Czasem dla niepoznaki dostanie też za zadanie krycie któregoś z graczy przeciwnika, TE czy RB ale przyznam szczerze nie pamiętam czy to zadanie przypadało bohaterowi naszej dyskusji zbyt często. Przy zagrywkach biegowych jego zadanie to w uproszczeniu defend the edge i stop the run (przy biegu w jego stronę ma minimalizować ryzyko, że running back pobiegnie w bok i zdobędzie teren).

Mundo 

Wysłany: 2015-06-01, 20:27   

rooted napisał/a:
J. Houston gra jako 3-4 OLB co oznacza mniej więcej tyle, że Chiefs grają w swojej "podstawowej" formacji obronnej z 3 graczami w linii defensywnej (2x Defensive End, 1 Defensive tackle zwany też Nose Tackle) i 4 Linebackers (dwóch z zewnątrz czyli OLB - Outside Linebackers i 2 wewnątrz czyli ILB - Inside Linebackers). Piszę celowo o podstawowej formacji, bo ilość mutacji podstawowego ustawienia jest duża i zależy od strategii, wyniku, przeciwnika i jego personelu ofensywnego na boisku, fazy meczu itp. itd.

Houston najczęściej gra na lewej stronie obrony (LOLB czyli Left side OLB) chociaż zdarzało mu się też grać na prawej stronie czy jako Defensive End. To przede wszystkim pass rusher - ma gonić QB przeciwnika przy pass plays, wpasować QB w glebę, nie dopuścić do podania. I w tym jest dobry. Przepraszam - jest DOBRY, naprawdę DOBRY. W tym sezonie miał bodajże 22 sacki i to było chyba najmniej medialne 0,5 sacka od rekordu jakie pamiętam. Wiem, że ostatnie 4 sacki były w meczu z Chargers u których linia ofensywna, po wszystkich ich kontuzjach, składała się z krewnych i znajomych chłopaka od podawania bidonów, ale Houston to w tej chwili jeden z najlepszych defensorów w Lidze.
A więc, przede wszystkim pass rush. Czasem dla niepoznaki dostanie też za zadanie krycie któregoś z graczy przeciwnika, TE czy RB ale przyznam szczerze nie pamiętam czy to zadanie przypadało bohaterowi naszej dyskusji zbyt często. Przy zagrywkach biegowych jego zadanie to w uproszczeniu defend the edge i stop the run (przy biegu w jego stronę ma minimalizować ryzyko, że running back pobiegnie w bok i zdobędzie teren).

Dzięki

Atlanta Falcons zastanawiam sie dla czego oni w ogóle sie nie wzmocnili w ofensywie przed nadchodzącym sezonem Matt Ryan to całkiem ogarniety QB i marnują jego prime gra z jednym Julio Jones i tyle opcji, był na rynku TE Julius Thomas do wziecie mogli postarać sie o przyzwoitego RB nic nie zrobili z atakiem, rozumie obrone wzmocnili przez draft, patrzyłem to ich Salary cap wygląda przyzwoicie ale nie do końca ogarniam

kks 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
Wysłany: 2015-06-01, 21:14   

Taki mógł być plan Broncos na grę w ataku. Patrząc z perspektywy całego sezonu Houston był numerem 4 w Kansas City jeśli chodzi o solo tackle. Wyprzedzili go tylko jeden z ILB i obaj safety, co biorąc pod uwagę, że jest on specem od pass rushu jest świetnym wynikiem - http://www.cbssports.com/...fs/2014/regular

Ufek 

Drużyna: Atlanta Falcons
Wysłany: 2015-06-02, 15:21   

Mundo napisał/a:

Atlanta Falcons zastanawiam sie dla czego oni w ogóle sie nie wzmocnili w ofensywie przed nadchodzącym sezonem Matt Ryan to całkiem ogarniety QB i marnują jego prime gra z jednym Julio Jones i tyle opcji, był na rynku TE Julius Thomas do wziecie mogli postarać sie o przyzwoitego RB nic nie zrobili z atakiem, rozumie obrone wzmocnili przez draft, patrzyłem to ich Salary cap wygląda przyzwoicie ale nie do końca ogarniam

Nie da się wzmocnić wszystkiego , Falcons wzmocnili to co najbardziej szwankowało w zeszłym sezonie , czyli defensywę , jeśli obrona będzie na poziomie a ofensywa zagra tak jak ostatnio to hohoho. Poza tym nie zgodzę się że Ryanowi został w ataku tylko Jones , zespół WR jest całkiem niezły Jones, White, Hester , rookie Hardy , podejrzewam że w przyszłym drafcie sięgną po jakiegoś topowego WR. zespół RB to Devonta Freeman i Tevin Coleman , już dzisiaj wróży się temu młodemu tandemowi wielką przyszłość i uważam że to co jest w zupełności wystarczy, gorzej jest z linią ale po przyjściu Matthewsa w zeszłym roku nie było najgorzej , przydałby się może niezły C ale nie można mieć wszystkiego od razu.
Co do pozycji TE to ściągnięto Jacoba Tamme i Tonego Moeaki, którzy uzupełnieni Levine Toilolo mogą próbować załatać dziurę na tej pozycji po odejściu Tonego Gonzaleza.
Kończąc : Atlanta jest rozsądnie prowadzonym klubem zarówno przez właściciela i GM-a , czego potwierdzeniem są dwa ostatnie drafty i rozsądne wydawanie pieniędzy na FA. Zobaczymy jak wpłynie na nich nowy trener , ale ja osobiście jestem dobrej myśli i sądzę że już w tym sezonie Atlanta może być wysoko , no chyba że znowu zwali się na nich plaga kontuzji jak w sezonie 2013/2014.

bambosz 

Drużyna: Dallas Cowboys, Seahawks, Colts
Zawodnik: Andrew Luck, Russel Wilson
Wysłany: 2015-06-02, 17:14   

kiedy startują Hard Knocks? Tzn kiedy będzie premiera?

Mundo 

Wysłany: 2015-06-02, 17:47   

11 sierpnia

Odpowiedz do tematu