Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
FANTASY FOOTBALL - Mistrzostwa Polski 2015
Autor Wiadomość
MVP Eli 

Wysłany: 2015-05-06, 17:19   

Luka napisał/a:
Wszystkie ligi zostały stworzone i gracze z poprzedniego sezonu powoli się rejestrują.
W tej chwili mamy 5 graczy w lidze A, 9 w licze B, 7 w lidze C, 3 w D, 3 w E, 1 w F, 1 w G i 4 w H. Liga H jest ligą, do której zapraszani są nowy gracze, którzy debiutują w Mistrzostwach Polski.

moze jednak reaktywacja ligi z poprzedniego roku a nie zupelnie nowa?

kepic 

Wysłany: 2015-05-07, 09:10   

MVP Eli napisał/a:
Luka napisał/a:
Wszystkie ligi zostały stworzone i gracze z poprzedniego sezonu powoli się rejestrują.
W tej chwili mamy 5 graczy w lidze A, 9 w licze B, 7 w lidze C, 3 w D, 3 w E, 1 w F, 1 w G i 4 w H. Liga H jest ligą, do której zapraszani są nowy gracze, którzy debiutują w Mistrzostwach Polski.

moze jednak reaktywacja ligi z poprzedniego roku a nie zupelnie nowa?

Też trochę nie rozumiem, komisarze klikają odnów ligę i jazda, nie jest to jakaś istotna różnica ale jednak :)

Alien

Wysłany: 2015-05-07, 18:10   

Luka napisał/a:
Na rejestrację starych graczy do ich lig czekamy do końca czerwca. Od 1 lipca zaczenimy przesuwanie zarejestrowanych zawodników z niższych lig tak, żeby jak najszybciej kompletować pełne 12-drużynowe składy wszystkich lig przesuwając "do góry" zarejestrowanych zawodników.
Spóźnialscy zostaną włączeni do niższych lig, w ktorych będą jeszcze wolne miejsca.

Po skompletowaniu pełnych dwunastek będziemy musieli ustalić kolejność draftów w poszczególnych ligach.
Co roku drużyny sklasyfikowane najniżej w ubiegłym sezonie mają prawo jako pierwsze wybrać numer, z którym chcą wybierać w drafcie.
I ostatnia super-ważna rzecz - we wszystkich ligach musimy wybrać komisarzy. Proszę o zgłoszenia ochotników.

dlaczego bez play-off?

kepic 

Wysłany: 2015-05-07, 21:05   

Alien napisał/a:
dlaczego bez play-off?

Taka była decyzja większości w momencie zakładania ligi, sprawę będzie można poruszyć końcem tego sezonu ale raczej wątpię aby postulat przeszedł

Luka 

Wysłany: 2015-05-07, 22:50   

Play offs ne maja wiekszego sensu przy systemie awansow i spadkow. Rozgrywki konczace sie sezonem zasadniczym sa o wiele bardziej sprawiedliwym rozwiazaniem.

Nie mozna tak poprostu odnowic starych lig z 2 powodow:
Po pierwsze awanse i spadki - co roku w kazdej lidze jest conajmniej 4 nowych zawodniko
Po drugie, co roku nastepuja zmiany wzasadach gry przeglosowywane przez ludzi grajacych w Lidze A.

Ogromnym argumentem za reakltywacja lig przez starych komisarzy jest historia poszczegolnych lig.
Tak jest na przyklad z Liga B, ktora jak sie okazuje ma nieprzerwana tradycje od 2006 roku i sprawdzonego komisarza, ktory chce ciagle opiekowac sie liga.

Ma nadzieje, ze z czasem, jesli uda sie znalezc grupe odpowiedzialnych i doswiadczonych komisarzy, kazda liga bedzie mogla byc odnawiana.

szymekaja 
sophomore

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: J.Graham, D.Brees, Gronk, Jason Pierre-Paul
Wysłany: 2015-05-09, 13:58   

Draft jest standardowy czy aukcja?

kepic 

Wysłany: 2015-05-09, 17:22   

szymekaja napisał/a:
Draft jest standardowy czy aukcja?

Standardowy, w kolejności odwrotnej do pozycji zajętej w poprzednim sezonie

Luka 

Wysłany: 2015-06-02, 16:48   

Szybkie podsumowanie sytuacji we wszystkich ligach:
Liga A - mamy w tej chwili zarejestrowanych 10 graczy. Czekamy jeszcze na Kulawe Bizony i Pawlo the Best.
Liga B - komplet
Liga C - 8 zarejestrowanych. Czekamy na 4 starych graczy
Liga D - 7 zarejestrowanych - czekamy na 5
Liga E - 5 zarejestrowanych - czekamy na 7
Liga F - 3 zarejestrowanych - czekamy na 9
Liga G - 3 zarejestrowanych - czekamy na 9
Liga H - 10 potwierdzonych druzyn. W większości są to nowi zawodnicy, którzy dołączają do rozgrywek w tym sezonie.

Pażdy z niezapisanych jeszcze managerów ma czas na zgłoszenie swojej drużyny do końca czerwca. W lipcu zaczniemy usupałnianie 12-drużynowych składów wszystkich lig, począwszy od Ligi A.
Na przykład. Jeżeli do Ligi A nie zgloszą się w czerwcu dwaj spóźnialscy gracze, zaproszenie do Ligi A otrzymają grużyny, które rok temu zajęły 3 i 4 miejsca w Lidze B. Na ich miejsce w Lidze B zostaną dokoptowani najwyżej sklasyfikwani zarejestrowani gracze z LIgi C i tak dalej.

Co roku jest to gorący temat, więc powtarzam - nie ma możliwości utrzymania się w danej lidze, jeśli jakaś drużyna zaliczyła rok temu spadek.
Czyli - mój team zajął rok temu 11 miejsce w Lidze A, więc mimo, że są dwa wolne miejsca w Lidze A w tym sezonie - mój team ciągle spada do B. Prawo gry w A otrzymają najwyżej sklasyfikowane drużyny z B z poprzedniego sezonu.

Dlaczego termin na rejestracje upływa z końcem czrwca? Bo trzweba dać sobie odpowiednią ilość czasu na uzupełnianie składów lig, ustalenie kolejności draftów i wybór nowch komisarzy.
Każdy zawodnik grający w poprzednim sezonu dostał już co najmnie 4 zaproszenia do ligi, więc nie ma mowy o tłumaczeniach typu zapomniałem, albo nie miałem czasu.

Piszcie, jeśli macie jakieś pytania.

PawloTheBest

Wysłany: 2015-06-18, 13:24   

siemka, nie dostałem albo przez przypadek usunąłem z poczty zaproszenie do ligi. oge otrzyać jeszcze raz ;)

Luka 

Wysłany: 2015-06-18, 15:10   

Poszlo na adres: Strz********@wp.pl

Daj prosze znac, czy dotarlo. Jesli nie, podaj mi jakis rezerwowy email.

Luka 

Wysłany: 2015-06-19, 15:35   

Ligi A i B sa juz w komplecie.
Rozpoczelismy procedure ustalania kolejnosci wyboru w drafcie w obu ligach.

W Lidze C brakkuje jeszcze 3 graczy
W Lidze D brakuje 3 graczy
W Lidze E brakuje 7
W Lidze F brakuje 9
W Lidze G brakuje 9.

Na spoznialskich czekamy do konca lipca.

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2015-06-20, 15:22   

Czy na yahoo dostępne są mocki z indywidualnymi graczami defensywy? Kilka mocków już za mną, ale raczej mocno na luzie - bez kajeciku ze śpiochami pod ręką:) Chciałbym jednak też sprawdzić się też w dratcie jaki będzie nas obowiązywał.

Od razu też podpytam - jeśli w zeszłym sezonie byłem 5, to przy 2 drużynach awansujących oznacza, że w 12 osobowej lidze będę draftował z 10? Dobrze to rozumiem?

Luka 

Wysłany: 2015-06-22, 15:28   

Cycu, twoja sytuacja wyglada w tej chwili nastepujaco:
Zajales rok temu 5 mijsce w Lidze D, wiec dgyby zglosili sie wszyscy zawodnicy, wybieralbys miejsce w drafcie z numerem 8, ale...
W lidze C brakuje jeszcze 3 zawodnikow i jesli nie zglosza sie do konca czerwca, druzyny z miejsc 3,4 i 5 z zeszłorocznej Ligi D, dostaną zaproszenie do Ligi C.
Wtedy, jako najnizej notowana druzyna w Lidze C, wymierałbyś swoje miejsce w drafcie jako pierwszy.

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2015-06-22, 20:49   

Masz rację, myślałem, że ligi są 12-zespołowe:) Jak dla mnie wybieranie z 1 nie jest wcale żadnym przywilejem. Ba, szczerze nienawidzę wybierać w pierwszej 3.

Mam jeszcze jedno pytanie, bo nie pamiętam jak to było rok temu. Skoro wybieramy po 2 WR i RB i 2 flexów, to rozumiem, że mogę wystawić 4 WR lub 4 RB? Grałem kiedyś w lidze, gdzie nie można było dublować flexów, więc przy dwóch nie można było zrobić 4 RB.

Luka 

Wysłany: 2015-06-22, 22:20   

Tak.
Teoretycznie mozesz grac czterema WR, albo RB.
Flex is Flex :-)

Odpowiedz do tematu