Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-11-05, 23:24
NFL Tydzień 8
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2011-10-28, 16:29   NFL Tydzień 8

Jak w temacie...

Tydzień 8 czyli półmetek wita. W tej kolejce czekam na spotkanie Panter z Vikings 2 rookie na przeciwko siebie myślę że będzie ciekawie i liczę jednak na zwycięstwo gości :-> Liczę także na powrót na zwycięski szlak Lions. Hitem na pewno spotkanie na Heinz Field tu kibicuję zdecydowanie Steelers. Oczywiście śledzić też będą spotkanie w San Francisco ;-)

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-10-28, 17:39   

Witam.

Już po wizycie u bukmachera he he ( zawsze gram za symboliczna 5 )
Ciekawy weekend przed nami.
Wieczór na espn bardzo ciekawy , może zabrzmi kontrowersyjnie , ale obawiam się meczu Giants , kibicuje im ale uważam że może być to ciężka przeprawa , podobnie jak wcześniej z Cardinals czy Seahawks.
Zgadzam się że najciekawszy wieczór może być na Heinz Field , bardzo ważne spotkanie też w Filadelfi i w Buffalo.
Co do Detroit czeka ich ciężkie zadanie, a rywale z Chicago maja odpoczynek.
Ważny wieczór dla rozgrywającego Broncos, ciekawe z jakiej strony pokaże sie obrona pod dowództwem Suha.
No i na koniec napewno będą fajerwerki na meczu Panter z Wikingami , w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

orlando 

Wysłany: 2011-10-28, 22:39   

ja do bukmahera dopiero jutro się wybieram xPP Ale kibicuję oczywiście Steelersom któzy goszczą Patriots. Będzie to chyba mecz na szczycie i zapowiada się niezwykle emocjonująco. Ale oby cały weekend był tak emocjonujący jak pierwsze trzy xD

orlando 

Wysłany: 2011-10-31, 00:29   

Nie taka straszna Anglia jak ją malują xP Mecz w wykonaniu Steelers jak dla mnie perfekcyjny :) Pierwsza połowa zdominowana przez Pittsburgh. W I kwarcie NE mieli aż 3 akcje ofensywne xp. Myślałem że w końcówce NE coś namiesza ale osmieszyli się tracąc 2 pkt i przegrywając zasłużenie :) Kolejny dobry mecz w wykonaniu Lions. Też pewne zwycięstwo i dosyć wysokie.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2011-10-31, 07:30   

Faktycznie Steelers zagrali koncertowo, szczególnie w pierwszej połowie, ale ja bym nie dzielił jeszcze skóry na niedźwiedziu w przypadku NE. To, co mnie niepokoi, to postawa formacji defensywnej, która miała dzielić i rządzić w tym roku w lidze. Brakuje Mayo i to bardzo, ale chyba najbardziej frustrująca jest postawa MCourtiego. W tamtym sezonie istne objawienie, a w tym jakby cień zawodnika. Także gra Safety nie napawa optymizmem. Kolejna rzecz, która przychodzi mi na myśl,to brak WR z dobrymi warunkami fizycznymi, który powalczyłby w powietrzu o piłki. Ochoccinco - to ten pan w ogóle gra w football???? Jak to się mówi - człowiek uczy się na błędach, więc może to i lepiej, że NE nie idzie jak burza tak jak w minionym sezonie, a potem kończy jak w minionym sezonie. Mam nadzieje, że chłopaki i trener wyciągnał odpowiednie wnioski i jeszcze powalczą.
Cieszy mnie niezmiernie wygrana Vikings, Rams i przebudzenie Eagles. Pozdro.

Figrin

Wysłany: 2011-10-31, 10:01   

Faktycznie Pats nie pokazali nic specjalnego i efekt widzieliśmy, bo z kolei Ben zagrał świetnie. Było mineło, jako fan NE zapomina się o tej porażce i mam ndzieje, że Brady już bedzie lepiej grał ;) właściwie po za Welkerem i Gronkowskim to za bardzo nie ma do kogo podawac Brady... nawet Hernandez co prawda zdobył przyłożenie, ale liczba jardów bardzo mała. NIe wspominając już nic o Ochocinco... miał byc wielką gwiazdą, nawet miałęm nadzieje, że to będzie duet na miarę Brady&Moss, ale w tym momenicie od Chada w Pats po za Wlekerem jest lepszy i Branch.

Tebow nie potrafił poprowadzić zespołu do zwycięstwa... pierwsze 3 kwarty fatalnie, jedynie znowu w czwartej zaczął grać, ale w tym meczu z takim przeciwnikem już bylo za późno. Przyznam, że mnie tez dopadła lekko Tebowmania, ale po tym meczu się obudziłem, że to jeszcze nie jego czas o ile kiedyś nadejdzie...

Warte zazanaczenia jest równiez kolejny świetny występ Cama Newtona, ten chłopka gra solidnie w kazdym meczu. Tylko szkoda, że Pantery nic nie wygrywają... ale za rok moze natsapic obrot sprawy o 180stopni jak niczym w Lions

Simpson 

Wysłany: 2011-10-31, 10:04   

Co jest z Bradfordem? Bo gdzieś przeoczyłem ostatnio chyba jakieś info bo w meczu z Saints grał Feeley.
Wygrana Rams to jednak dla mnie zaskoczenie :->

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-10-31, 10:05   

Witam

Dosyc spokojnie na forum , a wczorajszy wieczór bardzo ciekawy.
Szok - rozmiar porażki Saints , jednak takiego obrotu sprawy się nie spodziewałem.
Wygrana Giants bardzo cieszy a że było ciężko i nerwowo to już standard.
Ciekawy mecz na Heinz Field , bardzo dobry mecz Steelers , jednak obrona New England dziurawa jak ser szwjcarski. Co do pana Ochoccinco to niewypał sezonu.
Rozmiary zwycięstw Buffalo i Detroit jednak trochę zaskakują.
No i na koniec pytanie czy Colts wygraja jakiś mecz ?

Pozdrawiam

merctedess

Wysłany: 2011-10-31, 11:49   

[quote]Co jest z Bradfordem? [/quote]

Pauzował z powodu urazu kostki którego doznał w meczu z Packers 2 tyg temu.W następnym spotkaniu już zagra.

Rozwalił mnie post z konta nfl.com na facebooku z pytaniem Ile Saints wbiją pkt Rams.I czy będzie następny blowout.TAK debilnego posta z oficjalnego konta NFL się nie spodziewałem.Win is win nie ważne ile pkt się wbije :)

orlando 

Wysłany: 2011-10-31, 12:13   

Colts chyba nie wygrają żadnego meczu z taką grą. Kibicuje natomiast Miami żeby coś wygrali bo zasługują bardziej niż Colts. 49ers i Bills natomiast witają się z Play-offs :) Bardzo dobra gra tych zespołów. Eagles wygrali, a Saints dla odmiany po fatalnej grze ofensywnej zasłużenie przegrali. Dużo emocji i niespodzianek XD

Simpson 

Wysłany: 2011-10-31, 12:28   

[quote="orlando"] 49ers i Bills natomiast witają się z Play-offs :) Bardzo dobra gra tych zespołów. [/quote]
Co do Bills mimo dobrej gry jeszcze wstrzymał bym się z ich grą w PO, mimo wszystko to nadal wyrównana walka między 3 zespołami i różnie może być choć akurat Bills życzę jak najlepiej.
Co do 49ers to blisko są już zwycięstwa w NFC West bo nie mają rywala w obecnym sezonie, zobaczymy jak rozwinie się ten zespół dalej bo apetyty na pewno rosną z obecną grą.

kepic 

Wysłany: 2011-10-31, 17:15   

Ja pozwoliłem sobie obejrzeć jak zwykle mecz NYG i jak zwykle denerwowałem się do końca, to co mnie mimo wszystko cieszy to postawa obrony, gdyby wrzucili jeszcze wyższy bieg w ataku było by pięknie.

Drugim spotkaniem na którym zawiesiłem oko był oczywiście pojedynek NE - Pitt. Byłem pozytywnie zaskoczony postawą BigBena, dawno nie widziałem go tak dobrze rzucającego, a obrona Pats :-/
Pan 85 już się chyba napracował wystarczająco dużo i powinien pomyśleć o jakiejś pomstówce.

MagicKris

Wysłany: 2011-10-31, 18:37   

Cos czuje, ze Colts dokonaja rzeczy niezwykle niespotykanej, a mianowicie zakoncza sezon 0-16( udalo sie to tylko Lions w 2008). Wczoraj pokazali, ze graja bardzo kiepsko. Brak Peytona ukazal braki ofensywy, a raczej przyzwyczajenie, ze zawsze pilka jest rzucona w idalne miejsce. Co do defensywy to juz szkoda slow. Pozostaje miec tylko nadzieje, ze przyszloroczny draft bedzie owocny.

Ładny mecz Caroliny z Minnesota. Mialem nadzieje, ze Pantery wygraja, ale wygrana Vikingow tez cieszy. Newton ma zadatki na prawdziwego QB. Moze bedzie z nim tak jak ze starszym z braci Manningow, ktory jak wiemy rooki season zakonczyl 3-13, by w nastepnym wskoczyc do Play-off'ow z rezulatatem 13-3. Ponder dodal swiezosci swojej druzynie i zaczeto rowniez czesciej wykorzystywac AP, zarowno do gry dolem, jak i podaniami.

Przewidywalna porazka Denver w Detroit. Wczesniej bylem fanem Tebowa, ale jednak nie jest on gotowy poporowadzic druzyny do zwyciestwa z porzadnym przeciwnikiem. Jak zwykle obudzil sie pod koniec meczu, ale to i tak nie pomoglo odrobic ogromnej przewagi jaka osiagnela druzyna Lions. Broncos na powaznie beda musieli rozpatrzec pozyskanie nowego QB (z draftu albo Free Agenta).

Niespodzianka natomiast w meczu Saints z Rams. Mogloby sie wydawac, ze po swietnym meczu z Colts, druzyna z Nowego Orleanu powinna swobodnie pokonac Rams ( nie tak latwo jak druzyne z Indiany, ale bez wiekszych klopotow). Bardzo dobry mecz Stevena Jacksona, ktory bardzo przyczynil sie do zwyciestwa swojej druzyny. Feeley tez zagral calkiem niezle jak na backup QB.

[b]Vince Lombardi[/b]

orlando 

Wysłany: 2011-11-01, 11:27   

Mecz Kansas-Charger dostarczył dużo emocji xDD I ta bezsensowna strata w końcówce na rzecz Kansas przekreśliła dobry wynik dla SD.
Natomiast dla wszystkich fanów Tima Tebow niezbyt pochlebna wypowiedź na NFL.com xp Mark Kiszla twierdzi że "TT jest najgorzym QB w lidze. Nie czyta obrony i nie potrafi wykonać nawet podstawowych rzutów do receiverów". No i szatnia twierdzi że pod wodzą Tima nie wygrają żadnego spotkania.
Według mnie jest to uzasadniona wypowiedź, bo przebłyski w IV kwarcie i pare biegów nie mogą wystarczyć aby go dobrze oceniać. NFL to nie NCAA. Jego rzuty nie są zbyt techniczne, ale życze mu jak najlepiej, ale sądze że K.Orton szybko wróci do gry.

bary110 

Wysłany: 2011-11-01, 17:24   

A ja czekam z niecierpliwością na niedzielę : Ravens- Steelers .
Kruki wymeczyły zwycięstwo z Kardynałkami ( ale to chyba już zostanie tradycją )
Żelazniaki koncertowo odprawiły Patriotów.

W 1 meczu Ravens koncertowo rozbiły Steelers, w niedzielę Steelers koncertowo rozbiły Patriots, ostatnio Baltimore męczy się strasznie , ale jak to zawsze w świętej wojnie bywało bedzie walka na całego . RAVENS GOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi