Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-12-28, 20:13
NFL 14/15: Week 16
Autor Wiadomość
damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2014-12-18, 20:50   NFL 14/15: Week 16

Na początek mecz roku czyli Titans - Jaguars.
Poza tym w sobotę dwa Eagles - Redskins i Chargers - Niners (ten mecz CBS wzięło jako TNF, bo kto by chciał oglądać Titans z Jagurs, które pokaże tylko NFL Network i ciekawe jak będą to promować, już nie mogę się doczekać by zobaczyć zapowiedź).
No i w niedzielę oczywiście mnóstwo meczów, które będą istotne dla playoffs.

Informacja tygodnia, to posadzenie na ławce Jaya Cutler, który jeszcze tak niedawno podpisał wielki kontrakt i co, wygląda na to, że jest już skończony w Chicago. Będzie pewnie trade albo go po prostu zwolnią. Śmieszne.

Piteroo 

Wysłany: 2014-12-19, 12:12   

No miejmy nadzieję że to koniec Cutlera w Bears bo lubię ich a Jay to gość skazany na przeciętność bo co innego z taką psychiką można osiągnąć ? Cutler jest miękki, nie ma mentalności zwycięzcy i lidera więc na moje skończy w jakimś średnim zespole gdzie jego medialność będzie największą wartością.
Ostatnio zmieniony przez Piteroo 2014-12-19, 15:48, w całości zmieniany 1 raz  

czapski 

Wysłany: 2014-12-19, 12:58   

Chicago Bears to jest średni zespół niestety, Cutler może dostać szansę tylko w naprawdę zdesperowanym klubie, a myślę nawet, że raczej jako QB2 w asekuracji dla rookie QB.

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2014-12-19, 15:06   

Piteroo napisał/a:
No miejmy nadzieję że to koniec Cutlera w Bears bo lubię ich a Jay to gość skazany na przeciętność bo co innego z taką psychiką można osiągnąć ? Cutler to miękki i nie ma mentalności zwycięzcy i lidera więc na moje skończy w jakimś średnim zespole gdzie jego medialność będzie największą wartością.

A cóż złego w przeciętności? Przeciętny QB w NFL to jeden z kilkunastu najlepszych QB na planecie!

Przykłady Ravens (dwa razy) czy Giants pokazują, że z przeciętnym QB można wygrać i SB. Pytanie brzmi: czy Bears są w stanie zastąpić Cutlera kimś lepszym. Otóż - nie są.

kaliber

Wysłany: 2014-12-19, 15:37   

Titans, przegrywajac dwa ostatnie mecze chyba jasno dają do zrozumienia, że celują w Mariotę. Ta informacja o przyjściu Cutlera to chyba nieprawdziwa.

rooted 

Wysłany: 2014-12-19, 16:07   

Patrząc na to jacy QBs są / będą na rynku to nikogo znacząco lepszego od Cultera Bears raczej nie znajdą. Może znajdą tańszego (i tutaj chyba pies pogrzebany), może takiego który się ładniej uśmiecha albo jest bardziej lubiany przez media / kibiców, ale skoku jakościowego na pozycji QB Chicago nie jest w stanie z dnia na dzień wykonać.
Rzucając z pamięci nazwiskami rozgrywających którzy „krążyli” po rynku przed sezonem 2014 mamy Sancheza, Gabberta, McCoya, Ortona, Weedena, McCowna i chyba jeszcze Vicka. Pewnie kogoś pominąłem, ale kształtu rynku ewentualne pominięcia nie zmieniają…
Czy któryś z panów powyżej byłby lepszy niż Cutler? Szczerze wątpie. Pamiętam komentarze, że McCown to taki fajny gość i grał w zeszłym roku całkiem przyzwoicie podczas kontuzji Cutlera – McCown jest dziś w Tampie i z całym szacunkiem jedyne co osiągnął to nabicie statystyk Mike’a Evansa.

Oglądałem w tym sezonie raptem 3 mecze Bears ale wydaje mi się, że to jest po prostu źle zarządzana i źle prowadzona drużyna. Czy to naprawdę wina Cutlera, że Bears pozwalają przeciwnikom na zdobywanie jednej z największej ilości punktów w Lidze? Zresztą, jak patrzę na statystyki Jaya to jakoś nie widzę wielkiego odchyłu od poprzednich lat więc w sumie Chicago dostało to, za co zapłaciło.
Ostatnio zmieniony przez rooted 2014-12-19, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2014-12-19, 18:27   

TRad napisał/a:
Piteroo napisał/a:
No miejmy nadzieję że to koniec Cutlera w Bears bo lubię ich a Jay to gość skazany na przeciętność bo co innego z taką psychiką można osiągnąć ? Cutler to miękki i nie ma mentalności zwycięzcy i lidera więc na moje skończy w jakimś średnim zespole gdzie jego medialność będzie największą wartością.

A cóż złego w przeciętności? Przeciętny QB w NFL to jeden z kilkunastu najlepszych QB na planecie!

Przykłady Ravens (dwa razy) czy Giants pokazują, że z przeciętnym QB można wygrać i SB. Pytanie brzmi: czy Bears są w stanie zastąpić Cutlera kimś lepszym. Otóż - nie są.

Co do przeciętności Flacco mam całkowicie inne zdanie. Zwłaszcza po postseason jakie zanotował...

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2014-12-19, 20:37   

Bears być może moga znaleźć tańszego QB, ale...

Cutler ma faktyczną gwarancję zatrudnienia. Jego cap number w przyszłym sezonie (o ile zostanie w Bears) to $16,5M. Jeżeli go zetną - $19,5M. Co więcej, w trzecim dniu sezonu 2015 spory kawalek pensji na 2016 staje się gwarantowany - czyli opcja grać w nim 2015 i wyciąć zaraz potem też jest nieciekawa.

Zostaje transfer - ale po tym, jak go w zasadzie bez przyczyny (Cutler nie gra w tym sezonie lepiej ani gorzej, niż w poprzednich - to jest dalej TEN SAM QB, któremu Bears dali rok temu monstrualny kontrakt) posadzili na ławce, jego wartość transferowa jest prawdopodobnie ujemna. Wszyscy wiedzą, że Bears muszą się go pozbyć. To po co przepłacać?

Tak więc decyzja Bears jest fatalna z każdego punktu widzenia.

Piteroo 

Wysłany: 2014-12-19, 20:37   

rooted napisał/a:

Oglądałem w tym sezonie raptem 3 mecze Bears ale wydaje mi się, że to jest po prostu źle zarządzana i źle prowadzona drużyna. Czy to naprawdę wina Cutlera, że Bears pozwalają przeciwnikom na zdobywanie jednej z największej ilości punktów w Lidze? Zresztą, jak patrzę na statystyki Jaya to jakoś nie widzę wielkiego odchyłu od poprzednich lat więc w sumie Chicago dostało to, za co zapłaciło.

Ale Cutler nie jest tak krytykowany tylko za ten sezon ale praktycznie za całą jego przygodę z Bears w czasie której mimo że statystycznie nie wyglądał jakoś fatalnie to wielokrotnie zawodził pod względem mentalnym. Oczywiście trudno się nie zgodzić z twoją oceną całej organizacji, bo faktycznie ostatnio nie jest za dobrze a ten nieszczęsny kontrakt Cutlera jest tego najlepszym przykładem.

charlie 

Wysłany: 2014-12-20, 01:45   

Ciekawe zestawienie.
Graczom nfl za mniejsze i większe przewinienia boiskowe ubyło w tym sezonie z kieszeni łącznie ponad $2 000 000. Najwięcej za uderzanie rozgrywającego:

http://www.spotrac.com/fi...nfl/2014/fines/

bambosz 

Drużyna: Dallas Cowboys, Seahawks, Colts
Zawodnik: Andrew Luck, Russel Wilson
Wysłany: 2014-12-21, 02:22   

ajj sie działo, no nie powiem wielka niespodzianka, no i RG3 na poziomie - te dwa podania miód malina.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2014-12-21, 12:11   

I co by tu napisać, chyba po prostu tyle, że cały sezon w przypadku Philly w d...
Chciałoby się napisać, że jeden z lepszych meczów Sancheza, aż do feralnych 2 ostatnich minut. Więc napiszę, że Mark, to po prostu Mark - nigdy mnie nie przekonywał w Jets i jego wejście w miejsce Folesa juz było katastrofą samą w sobie. Poza tym, jak już pisałem jakiś czas temu - secondary Eagles ( poza Jenjkinsem ), to dramat. Fletcher ogrywany drugi mecz z rzędu jak dziecko, a Williams więcej łapie głupich przewinień niż gra i broni. W offseason ta formacja obowiązkowo do poprawki. Tak więc pozostaje mi już tylko liczyć na to, że Pats coś w tym roku ugrają.

rooted 

Wysłany: 2014-12-21, 16:00   

oceansizer napisał/a:
Chciałoby się napisać, że jeden z lepszych meczów Sancheza, aż do feralnych 2 ostatnich minut.

Eagles byli zdecydowanie lepszą drużyną - chociaż to pewnie niewielka pociecha dla fanów Philly - a wtopili przez własne niechlujstwo i przez nietypowy dla nich brak koncentracji: 13 przewinień, łącznie ponad 100 jardów kar (w tym Roughing the Passer z dwa razy na granicy śmieszności) i głupia strata Sancheza na koniec. Redskins poza kilkoma zagraniami (podania do Jacksona) pokazali niewiele, a to jak bronili przy 3rd& long w pierwszej połowie wyglądało dość żałośnie.

Niners - Chargers kiedyś przy okazji sobie zerknę, a plan na dzisiaj wieczór jest prosty: Chiefs - Steelers a potem jak starczy czasu Colts - Cowboys. Od Bears bedę się na razie trzymał z daleka:)

kks 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
Wysłany: 2014-12-21, 16:56   

Dallas na papierze są najsłabsi od paru lat, ale wygląda na to, że w tym sezonie nie zaliczą żadnego przypału i wejdą w końcu do PO. Szkoda. :(

Tradycyjnie sezon dla Eagles kończy się failem Cary'ego Williamsa. Przypadek? ;-)
Wywalać dziada! :evil:

SuperCliff 

Wysłany: 2014-12-21, 21:27   

Cycu napisał/a:
TRad napisał/a:
Piteroo napisał/a:

Co do przeciętności Flacco mam całkowicie inne zdanie. Zwłaszcza po postseason jakie zanotował...

Flacco właśnie pokazuje jakim świetnym QB jest 4/22 35y 1 TD i 3 INT. Tak fatalnej skuteczności podań to ja sobie nie przypominam. Ciekawe jak długo koleś będzie jeszcze jechał na tych kilku solidnych meczach w postseason.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi