Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:14
NFL 14/15: Tydzień 2
Autor Wiadomość
DexterLuthor 
SaintsSamba

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: Jimmy Graham, Drew Brees, Gronk, Janikowski
Wysłany: 2014-09-16, 16:27   

lukascash napisał/a:
ciężko mówić o nieprzewidywalności

Bills to top3 def ligi; w zeszłym roku Miami po pokonaniu u siebie Pats również grali @ BIlls i dostali 0-19.

pisane było, że Seattle nie utrzyma tego poziomu defensu. Dodatkowo mecz Jets-Packs pokazał, że Packers mają sporo braków, w związku z tym zwycięsto Seattle nad Packs już nie wygląda tak okazale. Nie wspominając o tym, że w 10 ostatnich road openerach Seattle ma bilans 1-9 ATS.

Genialnej grze? Niners to jedna z najbardziej przewartościowanych ekip z bukmacherskiego punktu widzenia. Jeśli Niners zagrali genialnie z Cowboys, to w tym sezonie nie mają czego szukać. To raczej Cowboys przegrali mecz z Niners, bo zamiast biegać po nich do upadłego, to zachciało im się rzucać...straty i inty - błędy Cowboys. Niners nic nie pokazali.

defensywa Roba Ryana? Nooo thank you. Gość nigdzie nie zagrzał miejsca, bo jest beznadziejny. Za to w Saints pracuje już 3? sezon. Good luck

ukascash każdy ma prawo do własnych opinii i oceny wydarzeń.

Zgodzę się że Bills mają dobrą obronę ale Patriots to też nie ogórki a Miami szczególnie w ataku to jednak inna drużyna niż w poprzednim sezonie.

O Seattle pisało się bardzo dużo ale na każde 10 opinii że obrona nie będzie już tak dobra znajdzie się 10 że nadal jest to najlepsza formacja w lidze. Obrona Packers jest licha ale ofensywa to już co innego a 31pkt rzuconych NYJ (uważam że ich obrona jest całkiem niezła) sugeruje że pierwszy mecz dla Seattle nie był wcale taki łatwy.

Kompletnie nie zgadzam się z oceną SF mecz z Chicago pokazał jak bronią biegi, gdzie u Niedźwiedzi gra czołowy RB ligi, a jak bronią grę górą. Dlatego Cowboys nie mogli tak sobie po nich biegać a mając Bryanta, Wittena i jak już wcześniej pisałem jednego z najlepszych QB ligi gra górą była logiczna. Dlatego uważam że postawa obrony 49ers w meczy z Dallas (dopóki im się chciało i w widzieli w tym sens) była genialna.

Zgadzam się jedynie co do Saints. Ryan pracuje drugi sezon w Nowym Orleanie i chyba nie dłużej. Jak go zobaczyłem w zeszłym sezonie na ławce NO to mi ciarki przeszły po plecach. Mając w pamięci poczynania Cowboys nie bardzo wiedziałem co on tam robi ale musiałem zmienić opinię bo jednak def jak na zasoby ludzkie grała dobrze. Ten sezon to jednak klęska a patrząc na grę mojej drużyny i jego wypowiedzi oraz miny jakie stroi Rob to jakbym widział ostatni sezon w Teksasie. Odnoszę wrażenie że gra obrony w zeszłym sezonie to był jednak efekt powrotu Paytona a nie umiejętność Ryana.

TRad 

Drużyna: 49'ers
Wysłany: 2014-09-16, 17:17   

Na FO też krytycznie piszą o defensywnym planie gry Saints:
http://www.footballoutsid...fensive-schemes

To jest prawie śmieszne, że po tak dużych inwestycjach w safeties (Vaccaro w pierwszej rundzie, kontrakt Byrda) mają tak duże dziury w kryciu. I to nie wygląda na indywidualne pomyłki, tylko na błędy systemowe.

DexterLuthor 
SaintsSamba

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: Jimmy Graham, Drew Brees, Gronk, Janikowski
Wysłany: 2014-09-16, 20:07   

W Dallas też mieli dobrych ludzi w defensywie a grali ....jak Saints obecnie :mrgreen:

lukascash 
lukascash

Drużyna: 49ers
Zawodnik: Randy Moss
Wysłany: 2014-09-16, 20:11   

TRad napisał/a:
lukascash napisał/a:

Niners to jedna z najbardziej przewartościowanych ekip z bukmacherskiego punktu widzenia.

Podrzucisz jaki mieli w zeszłym roku bilans "against the spread"?

12-6-1 idąc za teamrankings.com

TRad 

Wysłany: 2014-09-16, 22:24   

lukascash napisał/a:

12-6-1 idąc za teamrankings.com

I to jest drużyna "najbardziej przewartościowana"?

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2014-09-17, 09:40   

Do lukash

Tak się zastanawiam, czy co do bukmacherki, to gdzies sobie przeczytałeś, czy znasz to z autopsji? Logiczne jest, że wyższe kursy są w momencie, gdy druzyny jeszcze maja nieustabilizowana formę, a co za tym idzie ryzyko trafienia wyniku jest dużo większe. ja wychodzę z założenia, że pieniądze to się wybiera łyżeczką, a nie wiadrem. dlatego jak operuje prawdziwa waluta, to wole jednak grac po kolejce numer 3 :)

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2014-09-17, 12:07   

I po Petersonie:

http://www.nfl.com/news/s...on-indefinitely

Nie wypowiadam się na takie tematy, ale dla mnie trochę cyrk się robi po akcji z Ricem. Ale cóż jak się powiedziało A, trzeba powiedzieć B. Tylko co dalej.

TRad 

Wysłany: 2014-09-17, 12:52   

oceansizer napisał/a:
ja wychodzę z założenia, że pieniądze to się wybiera łyżeczką, a nie wiadrem. dlatego jak operuje prawdziwa waluta, to wole jednak grac po kolejce numer 3 :)

Uwierz mi, nie zarobisz w ten sposób. W NFL nie ma czegoś takiego jak stuprocentowy faworyt. Każdy może przegrać z każdym. Bukmacherzy znacznie lepiej potrafią ocenić prawdopodobieństwa - i zazwyczaj są do przodu.

Twoja strategia - obstawiania pewniaków - oznacza serię wygranych po kilkanaście procent, i okazyjną wtopę zabierającą całość zysków z niewielką nadwyżką. Nie żeby jakakolwiek inna strategia była lepsza - z kasynem i bukmacherem sie nie wygra.

Pewnie, jest szansa, że na krótkim dystansie wygrasz. Jeżeli np. w każdym meczu Jaguars rzucę monetą i wybiorę losowo jedną ze stron (uwzględniając HCP), mam 50% szans na zysk 45%. Szansa, że trafię np. trzy razy z rzędu nie jest mikroskopijna - wynosi całe 12,5%. A wtedy zarobię ponad 200%. Niemniej EV jest zawsze ujemne.

No, prawie zawsze. Pewny zarobek jest w finałach koszykówki NCAA. W pierwszej rundzie obstawia się cztery drużyny rozstawione z #1. Zarabia się po 2% na każdej, ale w historii NCAA jeszcze sie nie zdarzyło, aby któryś z tych meczów był choćby wyrównany.

Da się zarobić na p-o NBA, ale obstawiając wyniki całych serii, a nie pojedynczych meczów, a i to nie zawsze, zależy od kursów.

Dawniej dawało się zarobić na baseballu i nawet na footballu, obstawiając over/under zwycięstw w sezonie. Ale od kilku lat nie ma tu już takich okazyj, jak kiedyś, no i były to inwestycje kilkumiesięczne, nie wszyscy lubią.

Natomiast na pojedynczych meczach na dystansie nie zarobisz.

oceansizer 

Wysłany: 2014-09-17, 13:06   

Do TRad

Pozostaje pytanie , co to znaczy zarobić? Jeżeli chciałbym przykładowo podwajać swoje pobory, to na pewno nie zarobię. Jeżeli natomiast chce wyjąć parę stówek miesięcznie, to uwierz mi, że jak najbardziej się da grając kwotami oscylującymi w okolicach 100-150 zł. Pisze to z perspektywy osoby wiele lat obstawiającej, a nie na podstawie statystyk.

oceansizer 

Wysłany: 2014-09-17, 13:08   

Oczywiście, ze z bukmacherami się nie wygra na dłuższa metę. natomiast obstawiani i wyjmowanie fajnych kwot przy okazji fajnych spotkań, to co innego.

czapski 

Wysłany: 2014-09-17, 13:54   

Ja generalnie ciagle slysze opowiesci o tych co zyja z typowania u bukmacherów, aż dziw ze tylu bukmacherom chce sie dokladac do interesu ;) A tak serio, to ja najlepsze wyniki mialem na NHL i kolarstwie, na NFL srednio, najgorzej na piłce noznej, czyli trochę odwrotnie proporcjonalnie do znajomości danego sportu. Na bwinie wpłacam po 100 zł, z 3 razy szczyciłem do zera, ale teraz wyszło mi jakieś 700 zł

oceansizer 

Wysłany: 2014-09-17, 14:04   

Do Czapski

NO dokładnie o tym mówię. Wyjecie paru stówek, które cieszą. Tak jak piszesz, ilośc bukmacherów na rynku świadczy tylko o tym , że ludzie topią generalnie kasę i grają dalej. Kiedyś jak nie było netowych zakładów, to śmiać mi się chciało jak widziałem gości co to grają za 2 zł, przebitka kosmiczna, a na kuponie 15 spotkań. reasumując: Gra z odrobina pieniężnej adrenalinki jest ok, ale obgryzanie paznokci i zastanawianie się, czy sprzedać TV, a potem auto , by grac dalej - nie , dziękuję:)

Yazz 

Drużyna: Saints, Vikings
Zawodnik: Drew Brees, Adrian Peterson
Wysłany: 2014-09-17, 16:33   

No i Vikings odwalili numer stulecia... Zawiesili do odwołania Petersona, choć miał już zgodę na grę :D
EDIT pojawiło się słowo EXEMPT !!! Cała sprawa jest już totalnie zakręcona.
Ale faktycznie , jeśli spowodował jakiś uraz temu dzieciakowi, to należy mu się solidny kop w d...

TRad 

Wysłany: 2014-09-17, 20:05   

oceansizer napisał/a:
Do TRad

Pozostaje pytanie , co to znaczy zarobić? Jeżeli chciałbym przykładowo podwajać swoje pobory, to na pewno nie zarobię. Jeżeli natomiast chce wyjąć parę stówek miesięcznie, to uwierz mi, że jak najbardziej się da grając kwotami oscylującymi w okolicach 100-150 zł. Pisze to z perspektywy osoby wiele lat obstawiającej, a nie na podstawie statystyk.

Jeżeli uważasz, że masz EV dodatnie, to nie zależy to od wysokości stawek. Jeżeli regularnie jesteś do prozdu przy stawkach rzędu 100-150, to nic tylko zwiększyć stawkę tak z kilkadziesiąt razy.

Żeby regularnie* ogrywac bookmachera trzeba wiedzieć od niego więcej. Czyli mieć wtyki w którejś drużynie.

*wyjątkiem może być np. Super Bowl. BARDZO duże obroty. W efekcie buki muszą równoważyć obie strony. Ludzie najczęściej przeceniają szanse faworyta, więc obstawiając underdoga można być może być na plusie. Ale przewaga nie jest duża, a Super Bowl gra się tylko raz do roku, więc trudno z tego robić długoterminową strategię. Zbyt rzadkie wydarzenie.

** fascynujące rzeczy czytałem o zakładach live na tenis. Poważni gamblerzy wysyłają gostków na turnieje, żeby siedzieli przy korcie i wysyłali informacje o wygranych piłkach ZANIM pojawią sie one w źródłach oficjalnych (i podobnoz,organizatorzy turniejów gonią ludzików, którzy za dużo tekstują na trybunach). Przewaga sekundy czy dwóch w dostępie do informacji pozwala wygrać z bookmacherem. Znowu efekt subtelny, niewielki, ale przy bardzo dużym bankrollu da się ponoć z tego żyć.

Yazz 

Drużyna: Saints, Vikings
Zawodnik: Drew Brees, Adrian Peterson
Wysłany: 2014-09-17, 20:37   

W NFL swego czasu u mnie bardzo dobrze sprawował się system 2/3 , na faworytów. Ale jest to gra dla cierpliwych, a nie dla chcących od razu dorobić się kokosów...
Trafiasz 3/3 - zarabiasz, trafiasz 2/3 - tracisz troszkę ,ale zostaje Ci na następny zakład. I tak w kółko... Oczywiście, jeśli cały kupon nie wejdzie - to strata, ale zawsze nie grałem całym budżetem z wygranych.
Dla zabawy (bo nigdy nie robiłem tego profesjonalnie i za duże pieniądze) kiedyś w ten sposób ugrałem z 3zł 300zł. Ale jak pisałem, wymaga to cierpliwości.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi