Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
FANTASY FOOTBALL - Mistrzostwa Polski 2015
Autor Wiadomość
Luka 

Wysłany: 2015-07-07, 22:53   

Ligi A - D juz skompletowane.
Trwa proces ustalania kolejnosci draftów.

pawelunio92 

Wysłany: 2015-07-08, 17:47   

W przypadku, gdy to nie będzie możliwe proszę o zaproszenie gdziekolwiek.

Luka 

Wysłany: 2015-07-08, 18:06   

I don't care powinien grac w Lidze C, ale poniewaz sie spozniles, ligi C i D zostały już wypełnione.
Wysylam ci zaproszenie do Ligi E, ale spiesz sie, bo jestesmy w sytuacji "kto pierwszy, ten lepszy" - zaproszenia "Wild Card" juz rozeslane.

kks 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
Wysłany: 2015-07-08, 20:18   

@Luka

Wydaje mi się, że już raz zarejestrowałem się na Yahoo w tym roku w maju, ale za Chińską Republikę Ludową nie jestem w stanie sobie przypomnieć loginu. :P Dołączyłem do ligi E rejestrując się pod nowym nickiem, to jakiś problem?

Luka 

Wysłany: 2015-07-08, 20:53   

Puki co usune twoja druzyne z ligi E - czekam tam jeszcze na zgloszenia bardziej doswiadczonych zawodniko, ktorzy otrzymali "Dzika Karte".
Twoja druzyna - Sandomierz Eagles - istnieje juz w Lidze H, niestety email jest ukryty.
Czy chcesz, zebym usunal tez tamta druzyne?

Wysle ci wtedy jeszcze raz zaproszenie go Ligi H. Ta liga ostatecznie zostanie przemianowana na Lige F, po wszystkich przesunieciach zwiazanych z "Dzikimi Kartami".

kks 

Drużyna: Philadelphia Eagles
Zawodnik: Dawkins!
Wysłany: 2015-07-08, 21:06   

E, to nie, dzięki. Usuń obydwie.

Piteroo 

Wysłany: 2015-07-15, 00:17   

Zgłaszam swój akces do rozgrywek, znajdzie się jeszcze miejsce ?

Luka 

Wysłany: 2015-07-15, 15:06   

napisz do mnie nmaila na lukaszdudka@gmail.com
Przysle ci zaproszenie.

Piteroo 

Wysłany: 2015-07-19, 12:01   

O super mail już leci, szkoda że liga na NFL już nie aktywna :-(

Bart 

Wysłany: 2015-07-27, 20:11   

Są jeszcze miejsca ?

Luka 

Wysłany: 2015-07-30, 15:25   

Ligi A - F są już kompletne i zamknięte.
W ligach A - D zakończyły się też procesy ustalania kolejności w drafcie.
W ligdze E i niższych ligach (są to ligi, w których wszyscy, albo część graczy debiutuje w rozgrywkach Mistrzostw Polski), kolejność draftu zostanie ustalona losowo, na 30 minut przed draftem.

SĄ JESZCZE WOLNE MIEJSCA W LIDZE G!
Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na: lukaszdudka@gmail.com

Luka 

Wysłany: 2015-08-09, 23:04   

MOCK DRAFT to chyba najlepszy sposób do przygotowania się do prawdziwego draftu Fantasy Football. Nic nie zastąpi możliwości dokonywania właściwego wyboru zawodników i kompletowania składu własnej drużyny.
Większość zawodników przeprowadza "Mock Drafts" na platformie, na której grają: Yahoo, NFL, czy ESPN i draftuje z prawdziwymi ludźmi. Problem z tymi "mockami" polega jednak na tym, że nigdy nie wiadomo do końca z kim się draftuje. Yahoo daje możliwość wyboru jedynie wielkości ligi (8, 10 lub 12 drużyn), oraz pozycji w drafcie. Poza tym nie wiadomo nic. Nie wiadomo, czy ludzie, z którymi się draftuje przygotowują się do ligi ze standardową punktacją, czy PPR. Czy grają w lidze z 1, czy 2 QB. Ile i jakich potrzebują pozycji FLEX, ilu WR? Nie wiadomo też jaka jest punktacja w ich ligach. W efekcie - każdy dfartuje po swojemu i nikt nigdy nie ma pewności na ile taki draft jest miarodajny.
Kolejna wada takich mock draftów to czas. Trzeba stosunkowo długo czekać na początek samego draftu i po kilku pierwszych rundach zawodnicy zaczynają się wycofywać i w efekcie wybiera za nich automat - to z kolei niemiłosiernie wydłuża cały proces.
Mam dla was inną - w mojej opinii ow iele lepsza propozycję: FANTASY DRAFT WIZARD na www.fantasypros.com - kliknijcie na link poniżej.
Jest to darmowa strona, na której najpierw konfiguruje się dokładnie parametry swojej ligi (rozmiar, skład i punktację) oraz wybiera się swoją pozycję w drafcie. Następnie draftuje się przeciwko wirtualnym graczom.
Ja robię mocki tylko w ten sposób. Komputerowi przeciwnicy są, trzeba przyznać, bardzo inteligentni i dokonują racjonalnych wyborów, a sam draft trwa zazwyczaj około 5 minut. W trakcie wybierania system podsuwa propozycje zawodników, których wbór w danej sytuacji najbardziej logiczny i nadaje im procentową wartość. Po zakończeniu draftu system oferuje ocenę zbudowanej przez nas drużyny i daje nam możliwość analizy całego draftu.
Wszystko w 100% za darmo!
Można oczywiście założyć płatne konto na FantasyPros.com - wtedy można draftować z IDP i komputerowi przeciwnicy są jeszcze bardziej inteligętni, a analiza po zakończeniu draftu jeszcze bardziej dogłębna. Zapewniam jednak, że darmowa wersja w zupełności wystarcza.
polecam.
Piszcie w jaki sposób wy robicie mock drafty i ile takich "mocków" jesteście w stanie zrobić przed prawdziwym draftem.

www.draftwizard.fantasypros.com
Zapraszam na www.facebook.com/fantasyfootballpolska

Cycu 

Drużyna: Ravens
Zawodnik: Ray Lewis, Vonta Leach
Wysłany: 2015-08-10, 07:45   

Fantasypros to bardzo dobra stronka. Ja w tym roku roku przerzucilem się na footballguys. Ich appka jest co prawda płatna, ale 22zl to nie majątek a jeśli da mi lekka przewagę w starciu z moimi przekomarzajacymi się kumplami to były to wręcz dobrze zainwestowane pieniądze :-D

Luka 

Wysłany: 2015-08-13, 17:53   

Podcasty to bezsprzecznie jedno z najlepszych źródeł informacji na temat Fantasy Football. Dobrze zrobiony, regularnie publikowany podcast, z właściwa mieszanką informacji i humoru to prawdziwa kopalnia wiedzy.
Oto lista moim zdaniem najlepszych podcastów dotyczących Fantasy Football:
1. The Fantasy Footballers – Fantasy Football Podcast – słucham go od niedawna, ale jestem pod bardzo dużym wrażeniem. Świetna analiza i co najważniejsze różne podejścia do Fantasy Football prezentowane przez prowadzących. W sezonie zasadniczym Footballers regularnie publikują cztery podcasty tygodniowo.
2. CBSSports.com Fantasy Football Podcast – mój ulubiony podcast od wielu lat. Jego największą zaletą jest częstotliwość. W sezonie zasadniczym 5 odcinków tygodniowo, ale nowe podcasty publikowane są przez cały rok. Jeśli więc chcecie posłuchać o Fantasy Football w marcu – możecie liczyć na CBSSports. Wadą tego podcastu jest stale rosnąca liczba „inside jokes”. Zamiast rozmawiać o Fantasy Football, prowadzący trochę za dużo przekomarzają się ze sobą. Inna wada, to brak ostrych dyskusji. Prowadzący trochę za bardzo zgadzają się ze sobą. Popełniają też niestety błędy. 2 lata temu przed sezonem okrzyknęli rewelacją Trenta Richardsona. Rok temu mieli błyszczeć Bishop Sankey i Gio Bernard...
3. Harris Football Podcast – mało znany, ale rewelacyjny podcast prowadzony przez byłego komentatora Fantasy Football w ESPN – Christopher’a Harris’a. Prowadzący nie zwraca uwagi na dane statystyczne (jak robi to większość fachowców od FF), ale koncentruje się na klasycznej footballowej analizie (tape study). W efekcie dochodzi do niezwykle ciekawych wniosków. Bardzo polecam!!!
4. ESPN Fantasy Focus Football Podcast – chyba najpopularniejszy podcast o Fantasy Football z udziałem Matthew Barry’ego – speca numer 1 od Fantasy w ESPN. Niektórzy uwielbiają ten podcast, ja jakoś nigdy nie mogłem się do niego przekonać. Jest w mojej opinii bardzo nierówny. Zdarzają się rewelacyjne odcinki, naszpikowane wiedzą, ale są też takie, w których w ogóle nie ma merytorycznej rozmowy, a prowadzący się po prostu ze sobą przekomarzają. Warto spróbować – you’ll love i tor hate it!
5. Fantasy Football Weekly by KFAN FM – kolejny mało znany, ale bardzo dobry podcast, a w zasadzie powtórka programu prowadzonego przez Paul’a Charchian’a z KFAN FM w Minneapolis. Podcast jest naprawdę świetny – polecam, ale… jest publikowany tylko raz w tygodniu – w sobotę rano i w zasadzie nie ma czasu na to, żeby go przesłuchać przed niedzielnymi meczami. Za to bardzo polecam go w offseason, przed draftem
6. Ross Tucker Footbal Podcast – to podcast nie poświęcony Fantasy Football, ale polecam go wszystkim fanom Footballu. Tucker to były zawodnik NFL, journeyman, który zaprasza go swojego podcastu masę świetnych gości. Zawodników, agentów, managerów generalnych, byłych trenerów, a nawet sędziów. W efekcie można się dowiedzieć sporo o NFL od podszewki. Jest tylko jeden problem – trzeba przymknąć oko na kolosalną ilość reklam i promocyjnych wstawek. Tucker prowadzi jeszcze podcast poświęcony Fantasy Football – Fantasy Feats: Eatin – ale szczerze odradzam :-)
Wybór właściwego podcastu to bardzo indywidualna sprawa i bardzo wiele zależy od tego na ile spodoba wam się prowadzący. Spróbujcie posłuchać Fantasy Football Mastermind, The Audible, albo The Fantasy Football Guys – to dobrze zrobione podscaty, które mnie nie podeszły do gustu, ale może wam się spodobają.

Jacob 

Wysłany: 2015-08-16, 00:10   

UWAGA!!!

Chciałbym poinformować, że już niebawem otwarte zostanie NOWE FORUM NFL24. Aktualne będzie jedynie do odczytu, a nowe powstaje już całkowicie od podstaw. Spowodowane jest to baaardzo starym silnikiem tego forum, przez co niewiele da się już na nim zrobić (patrząc od strony technicznej). Stąd mój apel, aby wszystkie wasze niezbędne rzeczy zostały po kopiowane i zachowane gdzieś na dysku, aby można je było przykleić w nowe forum. Niektóre rzeczy postaram się przenieść, ale każdy z was ma na pewno swoje indywidualne tematy, statystyki, itp. Proszę się nie zrażać, ale dzięki temu będzie szybciej, sprawniej i bezpiecznej - wszystko w trosce o jak największe wasze zadowolenie i wygodę :) O wszystkim będziemy Was informować na bieżąco tutaj, jak i profilu facebookowym. Stay tuned!
P.s. Mogę was zapewnić, że będzie ładnie, przejrzyście, wygodnie i co najważniejsze - LEPIEJ!

Odpowiedz do tematu