Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:13 |
NFL 12/13: Tydzień 12 |
Autor |
Wiadomość |
fenriros
|
|
|
|
 |
ESP
|
Wysłany: 2012-11-25, 23:55
|
|
|
Cześć!,
to mój pierwszy post na forum więc najpierw chciałem Was wszystkich powitać.
Oglądam NFL od jakiś 3-4 lat ale dopiero ostatnio, po podłączeniu ESPN America śledzę rozgrywki co weekend.
A teraz wracając do głównego tematu.
Oglądam właśnie na żywo 49ers@Saints... i to chyba zgodnie z oczekiwaniami najlepszy mecz tego weekendu. Na razie 14:14 po drugiej kwarcie.
Drugi TD dla Saints po skopanym przyjęciu punta przez 49...
Teraz dwa INT pod rząd zakończone TD dla 49ers...
Zobaczymy jak mecz potoczy się dalej ale na razie nawet kawy nie potrzebuję.
Pozdr,
ESP |
|
|
|
 |
Bart3k

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
|
Wysłany: 2012-11-26, 01:37
|
|
|
Chyba tylko cud uratuje Saints przed porażką w tym meczu. Offensive Line tragiczna po prostu. Naprawdę szkoda mi Drew Brees'a. Po części muszę "odszczekać" to, co wcześniej napisałem o Keapernicku, bo w tym meczu zagrał naprawdę solidnie. Z drugiej jednak strony przy tak dobrze grającej obronie 49's chyba nie ma znaczenia kto gra jako QB: 5 sacks, 2 int, 2 int TD. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2012-11-26, 01:59
|
|
|
Ray Rice, 4&29, 2 minuty przed końcem meczu...
polecam zobaczyć na stronie nfl, pewnie na youtubie też będzie...
zagrywka sezonu |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2012-11-26, 02:03
|
|
|
Dziwie się, że tyle osób nie chce żeby Kaepernick startował. Przecież to co on gra to poezja jak na tak niedoswiadczonego zawodnika, te jego fake'i.... dzisiaj rozegrał kolejny swietny mecz, dwa spotkania 0 INT (dzisiejszego nie licze bo to byl zly snap) na twitterze experci tez pisza ze Kaepernick powinien startować i chyba tymi dwoma meczami sobie to załatwił.
A Smith trudno, tak jest w sporcie, czasami przez kontuzje traci się miejsce w składzie, po prostu pech. |
|
|
|
 |
damiansport1
|
Wysłany: 2012-11-26, 02:05
|
|
|
[quote="charlie"]Ray Rice, 4&29, 2 minuty przed końcem meczu...
polecam zobaczyć na stronie nfl, pewnie na youtubie też będzie...
zagrywka sezonu[/quote]
Dokładnie, zdecydowanie akcja roku, niesamowite zeby tracic 30 jardow i by potem decydowały cale o tym czy bedzie 1 proba. |
|
|
|
 |
Bart3k

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
|
Wysłany: 2012-11-26, 02:15
|
|
|
Totalny szok, pokazywali tę akcję w game brake'u.
[quote]Dziwie się, że tyle osób nie chce żeby Kaepernick startował[/quote]
No ja się nie dziwię, zważywszy że Smith jest w pierwszej piątce najlepszych rozgrywających w lidze i będzie grzał ławę Trzeba przyznać, że sytuacja trochę niecodzienna. A na przykład taki Sanchez nadal pląsa radośnie po boisku i Ryan nie chce go zmienić ;)
Początek meczu, a Eli nadal rzuca farfocle... |
|
|
|
 |
damiansport1
|
Wysłany: 2012-11-26, 11:21
|
|
|
Giants pewnie wygrało z Packers z czego się jednak ciesze, bo NYG mogą odetchnąć z ulgą. gdyby to przegrali playoffy byly by powaznie zagrozone, o Green Bay się nie martwie, bo mają do końca RS dosyć łatwe mecze w tym Bears z którymi zagrają o bye week w playoffs. 12-4 bilans realny. |
|
|
|
 |
krisow

Wiek: 53 Dołączył: 08 Lip 2012 Posty: 74 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 2012-11-26, 11:36
|
|
|
Giants mają jakiś patent na wygrywanie ważnych spotkań. Co do sytuacji San Francisco kiedyś Bledsoe był rozgrywającym, a niejaki Brady sobie siedział na ławce |
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2012-11-26, 11:53
|
|
|
Z innej beczki to zastawiam się dlaczego ESPN America tak neguje postawę Buccuneers. Ich mecz z Falcons idealnie się nadawał do transmisji co potwierdził jego przebieg. Zamiast tego zaprezentowali mecz Chicago-Minnesota, gdzie z góry było wiadomo właściwie kto wygra. Bez emocji, nudny. Z reguły ich wybory meczów o 19-ej są raczej zasadne ale tym razem strzelili kulą w płot odgórnie. Czy ktoś pamięta kiedy w ogóle ostatnio transmitowali mecz Tampy? Z czysto sportowej strony wczorajszego dnia to Bengals planowo ograli Raiders i Browns sprawili niespodziankę na co liczyłem wcześniej. Giants ponownie pokazali, że zawsze trzeba się z nimi liczyć. Po raz kolejny zaskoczyli mnie Dolphins. Zupełnie na nich nie stawiałem a dalej uczestniczą w polowaniu o play off. |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
Bonifacy

|
Wysłany: 2012-11-26, 12:33
|
|
|
kaliber, przypuszczam ze plan transmisji robiony jest przed sezonem i stacje raczej w trakcie sezonu nie maja mozliwosci zmiany programu. Choc nawet przed sezonem oba mecze mogly wydawac sie na podobnym poziomie to moze zdecydowano pokazac Chicago z Minnesota gdyz to druzyny z w sumie wiekszych rynkow.
Nie wiem jak dlugo kibice w San Diego beda jeszcze akceptowac to co dzieje sie z ta druzyna na przestrzeni ostatnich lat. Nikt tak jak oni nie potrafia zawodzic i przegrywac meczow, ktore powinni wygrac.
Co do Green Bay z Nowym Jorkiem to raczej mozna sie bylo spodziewac ze Giants sie odbija po 2 tygodniach przerwy. Do tego Green Bay sporo kluczowych kontuzji, a linia ofensywna tez nie daje Rodgersowi duzo ochorny wiec Giants potrafili to wykorzystac. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2012-11-26, 20:25
|
|
|
O ile się orientuję zmiany w transmisji są możliwe w obrębie niedzielnych meczów począwszy od 11 tygodnia rozgrywek. NFL ma prawo ustawić najciekawszy mecz na niedzielny wieczór ([i]Sunday Night Football[/i]). Co do meczów popołudniowych, główni gracze, CBS i Fox mogą wybrać sobie po jednym meczu, który będzie pokazywany u nich na wyłączność. I pewnie w ten układ musi wpasować się ESPN i stacje lokalne.
G-Men pokazali moc!!! Inna spawa, że nie musiało wyglądać to tak dobrze, gdyby Serowi zagrali optymalnym składem. |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2012-11-27, 08:52
|
|
|
Sezon w pełni to i forum żyje.
Pierwsza rzecz co do Smitha i w ogóle sytuacji w SF , mnie osobiście bardzo podoba się gra Kapernicka i taki jest sport raz grasz jako starter a innym razem nie.
Świetny mecz Giants , ok Green Bay nie byli w optymalnym składzie ale i tak tego dnia Giants nie do zatrzymania, jeżeli Eli zdobywa jardy biegiem i nie kończy wślizgiem to znaczy że motywacja G-Men jest ogromna. Ciekawy wynik w Cleveland , chyba bez Big Bena szans na PO nie ma. Kolejna wygrana Falcons mimo wszystko budzi szacunek.
No i na koniec chyba bilans 3-8 Eagles to największa klęska sezonu. Czas na zmiany. |
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2012-11-27, 12:18
|
|
|
Zwycięstwo Panter bardzo mnie cieszy, bo dzięki temu coraz bardziej rosną szanse Raiders na pick w top 3 draftu:) Co do Eagles, hm pamiętam hype przed zeszłym sezonem, dream team itp a zawodzą strasznie i chyba jednak era Andy Rieda dobiega końca,za pewne też kilku zawodników wyleci : Aso raczej na pewno, niech wraca do Oakland East Coast mu wyraźnie nie służy. |
|
|
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2012-11-27, 14:06
|
|
|
Powoli kształtuje się drabinka na play offy. W AFC Texans,Ravens,Patriots i Broncos to pewniacy. Natomiast o 2 pozostałe miejsca powalczą 4 zespoły. Bardzo ważny mecz dla Bengals w San Diego, wygrywając praktycznie eliminują Chargers a sami stawiają się w sytuacji bezpośredniej walki o 6 miejsce ze Steelers a mecz między nimi jeszcze się odbędzie. Colts mają jeszcze dwa mecze z Texans przed sobą. Do tego Lions,Titans, trochę nieobliczalne zespoły. Dolphins są jeszcze w grze ale 2 mecze z Pats oraz 49ers przed nimi, co może być dla nich nie do przeskoczenia. W NFC sytuacja jest bardziej skomplikowana, poza 49ers,Falcons i Bears, którzy spokojnie awansują. |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
|