|
Pytania związane z futbolem amerykańskim |
Autor |
Wiadomość |
SteelersPirates
|
Wysłany: 2014-09-17, 19:09
|
|
|
Czy zna ktoś stronę, na której można oglądać mecze NCAA bez potrzeby ściągania (z odtworzenia)? Noonkick znam, czy ktoś jeszcze zna coś takiego? |
|
|
|
 |
adsmttro123

Drużyna: Green Bay Packers i New England Patriots
Zawodnik: Aaron Rodgers i Tre Mason
|
Wysłany: 2014-09-20, 12:47
|
|
|
Interesuje sie z pol roku NFL , ogladam mecze ale nadal znam malo zawodnikow. Moglby ktos poradzic jak sie ich nauczyc ? Z pilka nozna bylo latwiej Codzienne czytanie gazet , radio itd. |
_________________ Go Packers !!!!!!! |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2014-09-20, 12:55
|
|
|
Śledź sobie Player Updates skoro grasz w Fantasy. Nie tylko swoich zawodników, ale także All Players.
No ale przede wszystkim mecze, chociażby skróty, lub zaledwie najlepsze akcje. Polecam też grę w Maddena na aktualnych rosterach. |
|
|
|
 |
TRad
Drużyna: 49'ers
|
Wysłany: 2014-09-20, 14:51
|
|
|
adsmttro123 napisał/a: | Interesuje sie z pol roku NFL , ogladam mecze ale nadal znam malo zawodnikow. Moglby ktos poradzic jak sie ich nauczyc ? Z pilka nozna bylo latwiej Codzienne czytanie gazet , radio itd. |
Bardzo bym się zdziwił, gdyby ktokolwiek z FNFL24 byl w stanie wymienić pełny roster więcej niż jednej drużyny. Nie licząc "taxi squads" zespół liczy 53 graczy. Razy 32. 1700 chłopa.
Myślę, że rzecz nie w "znaniu zawodników" (po grziba mi wiedzieć, kto jest trzecim QB w Jets?), tylko, generalnie, w poznawaniu sportu. Z czasem zaczną Ci wchodzić do głowy nazwiska najlepszych i najważniejszych graczy z całej ligi, a z druzyny, której kibicujesz, również ci mniej ważni. Wybierz sobie jakiś klub, i śledź jego mecze. Czytaj komentarze zza wody. Znajdź jakieś forum amerykańskie, na którym dyskutuje się o tej drużynie. Nasiąkaj wiedzą.
Na początek zainteresuj się graczami, którzy najczęściej mają kontakt w piłką. Startujący QB, koniecznie. RB, także. Ze dwóch-trzech graczy najczęsciej wykorzystywanych przy grze górą (WR, TE). Do tego ze trzech-czterech najlepszych graczy obrony.
Potem zacznie Ci to się rozbudowywać. Np. śledząc bieg swojego RB zaczniesz zauważać, kto dobrze blokował obrońców, umożliwiając tenże bieg. Albo kto sknocił i dał się ograć, niszcząc akcję w zarodku. W ten sposób zaczniesz poznawać OL (linię ofensywną).
Podobnie z DL (linią defensywną). Zaczniesz dostrzegać dzięki komu rywale nie są w stanie skutecznie biegać. Kto najczęściej wywiera presję na QB przeciwnika.
Potem zaczniesz śledzić rynek free agents. Kto z drużyny odchodzi, kto przychodzi. Na którą ppzycję, za ile. Kogo klub wybiera w drafcie. Po pewnym czasie będziesz expertem od swojego klubu, a i o innych sporo sie dowiesz. Kwestia czasu, oglądania meczów, lektury analiz.e] |
|
|
|
 |
SteelersPirates
|
Wysłany: 2014-09-20, 21:57
|
|
|
Zacznij od pozycji QB, RB, WR, TE bo o zawodnikach na tych pozycjach zazwyczaj jest najgłośniej. Ja od siebie polecam highlightsy zawodników na yt. Też w sumie jestem świeży w tym sporcie bo to mój drugi sezon, ale najlepszym sposobem jest poznawanie zawodników według pozycji: np. cornerbacks, sprawdź aktualne rankingi kto jest uznawany za TOP 10 na tej pozycji, sprawdź również kilka ostatnich draftów, i jak najwięcej czytać. Wszystko przyjdzie z czasem. Z piłką nożną było Ci łatwiej bo ten sport w Polsce jest uznawany jako narodowy więc i cały czas są jakieś programy o tym. Sprawdzaj nfl.com, graj w fantasy. Nie ma chyba jednej cudownej recepty jak to w szybkim czasie ogarnąć. Nie poddawaj się, wytrwałości życzę |
|
|
|
 |
Maurycy1988PL
Plantator Bawełny
Drużyna: PHI Eagles , SD Chargers
|
Wysłany: 2014-09-20, 22:59
|
|
|
SteelersPirates napisał/a: | Zacznij od pozycji QB, RB, WR, TE bo o zawodnikach na tych pozycjach zazwyczaj jest najgłośniej. Ja od siebie polecam highlightsy zawodników na yt. Też w sumie jestem świeży w tym sporcie bo to mój drugi sezon, ale najlepszym sposobem jest poznawanie zawodników według pozycji: np. cornerbacks, sprawdź aktualne rankingi kto jest uznawany za TOP 10 na tej pozycji, sprawdź również kilka ostatnich draftów, i jak najwięcej czytać. Wszystko przyjdzie z czasem. Z piłką nożną było Ci łatwiej bo ten sport w Polsce jest uznawany jako narodowy więc i cały czas są jakieś programy o tym. Sprawdzaj nfl.com, graj w fantasy. Nie ma chyba jednej cudownej recepty jak to w szybkim czasie ogarnąć. Nie poddawaj się, wytrwałości życzę | Z Draftami ciężko , bo jest sporo liniowych czy O-line.
Po za tym bustów też się troche trafi.
Dobrze zacząć od Fantasy - sam się tak baseballu nauczyłem (znając poczatkowo kilku zawodników na krzyż) i pózniej było z górki.. |
|
|
|
 |
DexterLuthor
SaintsSamba

Drużyna: NO Saints
Zawodnik: Jimmy Graham, Drew Brees, Gronk, Janikowski
|
Wysłany: 2014-09-21, 11:00
|
|
|
Ja zacząłem od wybrania i śledzenia jednej z drużyn i ich rywali. Każdego tygodnia oglądałem minimum 2 mecze live ale przeważnie 4. Każdą niedzielę śledziłem na nfl.com i tak nawet dość szybko poznałem ofensywnych zawodników ligi. Pomocna była też zabawa z fantasy Perfect Challenge ale również artykuły i różnego rodzaju rankingi z zakładki FANTASY na tej stronie. Prawda jest taka że w pierwszej kolejności ogarnąłem zawodników ofensywy a obrońców tych topowych zacząłem przyswajać dopiero w drugim sezonie a bardziej szczegółowo zainteresowałem się nimi dopiero w tym sezonie czyli moim trzecim.
Pamiętaj że tak samo jak szczegółów taktyki, przepisów i zawodników nauczysz się przede wszystkim oglądając i czytając o NFL. |
|
 |
TheEdge
Zawodnik: Tom Brady, J. J. Watt
|
Wysłany: 2014-10-01, 19:56
|
|
|
W artykule http://nfl24.pl/jim-harba...gan-wolverines/ autor pisze, że jeżeli Jim Harbaugh zostanie nowym trenerem w Michigan, to może liczyć na większą pensję niż w San Francisco. Bardzo mnie to zaintrygowało, bo jak to możliwe, że HC z najbogatszej ligi sportowej świata zarabia mniej niż są mu w stanie płacić w NCAA?! Czy ktoś z was mógłby przedstawić ile zarabiają najlepsi fachowcy z jednej i drugiej ligi? Oczywiście słyszałem, że Futbol Akademicki w USA jest również bardzo popularny, ale czy możliwe jest przebijanie ofert klubów z NFL? Skąd NCAA czerpie taką kasę (transmisje Tv, czy coś jeszcze)? Czy zarobki HC też wliczają się do Salary Cap (bo może to ogranicza tak SF49...). Wiele pytań, liczę że ktoś zaspokoi moją ciekawość |
|
|
|
 |
TRad
|
Wysłany: 2014-10-01, 21:58
|
|
|
Pensje coachów w NFL i (najlepszych) NCAA są porównywalne. Za to dużo większe jest bezpieczeństwo pracy w NCAA.
Skąd tyle szmalu w NCAA? Dochody bardzo duże - football uniwersytecki jest BARDZO popularny. A nic nie trzeba płacić zawodnikom. Dochodzą, gdy trzeba, dotacje od "przyjaciół programu", czyli absolwentów, często byłych graczy etc.
To nie jest tak, że NCAA musi przepłacać coachów NFL, żeby ich pozyskać. To działa w drugą stronę - NFL musi przepłacać najlepszych coachów NCAA - a niektórzy w ogóle kichają na NFL i wolą uniwersyteckie ciepełko.
Ot, poboczny efekt braku draftu w NCAA. Prowadzi to do powstania dodatniego sprzężenia zwrotnego. Im lepszy zespół, tym lepszych beniaminków przyciąga. A im lepszy ściągnie się materiał werjściowy, tym lepszy będzie zespół. W NCAA nie ma fazy rebuilding, jeżeli drużyna raz wejdzie do elity, to może tam pozostać na wiele, wiele lat.
Dochodzi bardziej ulgowy kalendarz gier. Zazwyczaj drużyna uniwersytecka ma w sezonie 6-7 "gimme". Meczów, w których Vegas daje jej dwucyfrową przewagę. A wygranie 6 meczów praktycznie gwarantuje udział w którymś z "bowls". W NFL sukces to wygranie SB - i to osiąga jedna drużyna z 32. W NCAA "sukces" osiąga blisko połowa teamów. |
|
|
|
 |
Maurycy1988PL
Plantator Bawełny
|
Wysłany: 2014-10-02, 00:40
|
|
|
Pierwszy przykład z brzegu - Nick Saban z Alabamy (dywizja SEC co też ważne) zarabia na rok około 5-7 milionów dolarów.
Plotki chodziły , że może Texas Longhorns go podkupi - którzy oferowali sporo pieniędzy za trenera (inna sprawa co Texas obecnie prezentuje i jak bardzo jest to tragiczne - w końcu pobrali coacha z Louisville) , ale Saban pozostał w Alabamie.
Cytat: | Dochodzi bardziej ulgowy kalendarz gier. Zazwyczaj drużyna uniwersytecka ma w sezonie 6-7 "gimme". Meczów, w których Vegas daje jej dwucyfrową przewagę. |
Zależy od dywizji , bo co innego będą miały do narzekania ekipy z SEC West , co innego SEC East , a co innego z Sun Belt. |
|
|
|
 |
adsmttro123

Drużyna: Green Bay Packers i New England Patriots
Zawodnik: Aaron Rodgers i Tre Mason
|
Wysłany: 2014-10-03, 17:57
|
|
|
Moglby ktos napisac wszystkie kar i na czym polegaja?
I jeszcze prosilbym o wytlumaczenie kiedy zegar jest zatrzymywany. Ile maja druzyny czasu miedzy akcjami itd. |
_________________ Go Packers !!!!!!! |
|
|
|
 |
Highlanders
|
|
|
|
 |
Maurycy1988PL
Plantator Bawełny
|
|
|
|
 |
Anekses
|
Wysłany: 2014-10-30, 16:48
|
|
|
Jeżeli gdzieś było poruszane te pytanie to wybaczcie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. Jakie mniej więcej trzeba mieć warunki fizyczne, żeby dostać się podczas rekrutacji do drużyny seniorskiej grającej w 1-2 lidze? Oczywiście wiem, że to zależy od pozycji i tego, kogo potrzebuje drużyna. Chodzi mi głównie o RB, WR i TE. Zamierzam spróbować swoich sił, jednakże idąc na rekrutację wolałbym być pewnym swoich zdolności.
Interesują mnie czasy w następujących "konkurencjach":
20y run
Shuttle run
3-con Drill
Wyciskanie sztangi (50kg)
Z góry dziękuję za odpowiedź lub za linka do miejsca, w którym zostało to już poruszone |
|
|
|
 |
TRad
|
Wysłany: 2014-10-30, 22:54
|
|
|
Przypuszczam, że zależy od drużyny. Skontaktuj się z drużyną najbliższą Twojemu miastu - i spytaj. I pamiętaj o Rudy'm Ruettigerze |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|