Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2012-01-23, 15:30
Divisional Round
Autor Wiadomość
michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-01-11, 22:06   

Witam

Saints - 49 ers
Atut własnego boiska i świetna obrona to za mało , Saints w ofensywie to drużyna kompletna, myślę że przygoda San Francisco skończy się tak jak Kansas rok temu.
PAtriots -Broncos
Wiadomo że czarny koń rozgrywek może pokusić się o niespodziankę , ale myślę że jeżeli Patriots wejdą w mecz to nie powinni mieć problemu ze zwycięstwem i to wysokim.
Green Bay - Giants
Gdzie mogę upatrywać szans na zwycięstwo Giants, w dwóch sytuacjach . Po pierwsze pełna mobilizacja linii obrony pod dowództwem Pierre - Paula . Druga sprawa to maksymalne wykorzystanie w ofensywie gry biegowej i jak najdłuższe posiadanie piłki.
Wierzę w zwycięstwo ale będzie maksymalnie ciężko.
Ravens - Texans
Myślę że aktualnie najlepszy obrońca ligi Suggs i cała linia defensywna nie da czasu graczom z Houston na rozwinięcie skrzydeł. Pełna determinacja i oby ez jakiś wpadek Flacco i Baltimore powinni wygrać.

pzdr

Szczur 
Buccaneers

Wysłany: 2012-01-12, 12:26   

[quote="Sothis"]Chłopie taki fajny awatar masz i takie fajniej drużynie kibicujesz(dla mnie BUCS to tylko o 1% mniej kibicowania niż Pats, bo obie to moje 2 ulubione drużyny) a takie głupoty o New England piszesz, hehhe. Pzdr dla fanów BUCS 8-) [/quote]

Nic nie poradzę, tak jakoś wyszło że Pats nie trawię od samego początku ich (równie mocno chyba jeszcze tylko Redskins), nawet niespecjalnie byłem zmartwiony gdy Brady swego czasu stracił cały sezon przez kontuzję. W zasadzie to w tym zespole był tylko jeden człowiek, którego bardzo lubiłem oglądać w akcji - Tedy Bruschi.
Jak Brady przejdzie na emeryturę, a Bellichick wyleci z Nowej Anglii wtedy możemy porozmawiać ;-) Tymczasem życzę porażki, jeszcze w Konferencji bo za bardzo bym się denerwował gdyby zaszli aż do SuperBowl.

bary110 

Wysłany: 2012-01-12, 22:40   

Witam !!

Moje typy to :

NE-DE 41-7
GB-NYG 20-23
SF-NO 31-10

No i oczywiście Baltimore Ravens - HOU. Już ten mecz u mnie na satelicie się odbył :mrgreen: Rice 350y 3 TD :-P . Flaco 2 TD :lol:
BAL-HOU 41-13

No i finał dwóch braciaków: SUPER BOWL Bal-SF Oczywiście wygrywa John !!! :-P

GO RAVENS GO !!!!!!!!!!!!!!

Ravens.jpg
Kruki ponad wszystko !!!
Plik ściągnięto 109 raz(y) 42,3 KB

kepic 

Wysłany: 2012-01-14, 11:04   

To teraz ja się troszkę po uzewnętrzniam

Pats - Broncos

Cóż faworyt jest tylko jeden i nie żeby nie było tak również w zeszłym tygodniu ale teraz sprawa wygląda zgoła inaczej, nie sądzę aby Tom dał szansę Denver na wyrwanie sobie tego meczu. Podejrzewam również iż po zeszłotygodniowym pokazie możliwości ofensywnych Tebowa obrona Patsów będzie lepiej przygotowana niż stalowi.

Nie powiem że nie liczę na niespodziankę, wiadomym jest że nie przepadam za drużyną z nowej anglii i wcale bym się nie smucił wygraną Denver ale realnie patrząc nie liczę na nią.

Ravens - Texans

Liczę tu na zacięty pojedynek i popis gry biegowej jednej i drugiej drużyny, zdaję sobie jednocześnie sprawę z doświadczenia obu ekip i dawałbym tu większe szanse krukom.

49ers - Saints

Tu podobnie jak wyżej doświadczenie i ogólny poziom drużyny zdecydowanie przemawia za ekipą z Nowego Orleanu. Wcale się nie zdziwię jeśli święci wygrają różnicą 2 TD.

Packers - Giants

I deser na który chyba wszyscy czekają. Zdaję sobie sprawę co wszyscy mówią, piszą i myślą na temat tego pojedynku. Rogers to Rogers tamto :-P A na serio to będzie trudny mecz dla obu ekip. Giants poprawili zdecydowanie grę secoundary od ostatniego spotkania tych ekip i mam nadzieję iż odpowiednia presja na rozgrywającego połączona z ściślejszym kryciem da sukces nowojorczykom.

Raaf 

Wysłany: 2012-01-14, 18:10   

Przed nami najbardziej chyba emocjonująca runda meczów

W meczu Broncos z Patriots typuję zwycięstwo Patriotów Jednak wolałbym żeby wygrali Broncos:) Nie kibicuję tym drużynom ale wolę Tebowa i spółkę.... Będzie jednak bardzo ciężko o wygraną i z drużyn występujących w weekend mają oni najmniejszą szansę na zwycięstwo....

W drugim meczu AFC Texans z Ravens jestem zdecydowanie za Krukami Powinni oni poradzić sobie z Teksańczykami gdyż grając u siebie potrafią się w pełni skoncentrować w ważnych meczach Przy podobnej jakości linii defensywnej trochę wyżej cenię sobie atak Ravens i Flacco (mimo że do orłów ligi wśród QB nie należy delikatnie mówiąc)

W meczu Saints z Niners zmierzą się 2 moje ulubione drużyny Numer 1 od wielu lat Niners i numer 2 których polubiłem w ostatnich latach czyli Saints Rozum podpowiada że faworytem zdecydowanym będą Święci Serce jednak ma nadzieję że Niners stać na sprawienie niespodzianki i zatrzymają niesamowitą linię ofensywną Saints Liczę jednak na minimalne zwycięstwo 49 tek:)

W drugim meczu NFC Giants z Packers jestem za Giants, którym również kibicuję Trzeba zauważyć, że w ostatnim ich meczu było bardzo blisko i Packers wygrali w ostatnich sekundach meczu Forma Giants rośnie i mam nadzieję, że w tym meczu osiągnie swoje maksimum:)

Co do moich marzeń w kolejnych meczach do w finale AFC widziałbym Broncos z Ravens, a w NFC Niners z Giants W Superbowl pojedynek Ravens z Niners i wygrana 49 ners :)

Simpson 

Wysłany: 2012-01-15, 10:44   

Wszyscy chyba jeszcze odsypiają ja jako że meczu Pats do końca nie oglądałem już wstałem :-D
Mecz pierwszy to jak dla mnie numer jeden dotychczasowych meczów WC i DR miałem lekki dylemat bo obie drużyny lubię wygrały 49 a tego chyba mniej osób się spodziewało bo od dawna był prorokowany finał NFC Świętych z Serowymi.
To co w tym sezonie zrobił z drużyny Harbaugh w swoim pierwszym sezonie w NFL :shock: dalej przyprawia mnie o szok ze średniaka nie powiedzieć słabej drużyny zrobił już finał NFC. Obronę każdy widział lekko zniszczyli psychicznie Saints :lol: Alex Smith wytrzymał ciśnienie i to jak :mrgreen: 3 TD plus TD biegiem i to w 4 kwarcie o ostatnim podaniu spotkania nie wspominając.
Co do świętych gra dołem wyłączona A.Smith przebiegł tyle jedną próbą na TD co w 10 Ivory i Thomas :roll: to samo mówi za siebie.
Z taką grą 49 zobaczymy na kogo dziś trafią w finale NFC ale nie zdziwię się już jeśli dojdą do SB a mam taką cichą nadzieję na derby braci Harbaugh po raz drugi w tym sezonie ;-)

Co do drugiego spotkania Broncos i Tebow skarceni Brady ich zwyczajnie rozstrzelał 6 TD
Mam nadzieję że trafią na Ravens.

orlando 

Wysłany: 2012-01-15, 11:37   

MEcz 49ers- Saints dla mnie również mecz numer jeden całej fazy play-off. Prowadzenie dosyć szybkie 14-0 i wyłączenie całego dołu Saints zapowiadało zwycięstwo. Brees w końcu był sackowany, przechwytywano jego podania. Ale doszli ich w drugiej połowie xp Ale ci którzy wieszali psy na Alexie Smithie mam nadzieje że biją sie w pierść. Odrobić 2 przyłożenia w IV kwarcie i to w tak małym odstępie czasu :) Jedno TD biegowe i ostatnie podanie na 10 sek przed końcem na TD ^ ^ Myślałem że biędzie FG i overtime ale SMith jednak pokazał czemu tak długo siedzi w 49ers :) I teraz mecz o mistrzostwo NFC. mam nadzieje że z NYG

Drugi mecz to dla Patriots "easy way". Przewaga 35 punktów, Tebow znowu nic nie zrobił, bo Linia świetnie go pilnowała, nieraz powalając daleko od line-of-scrimmage. A na końcu przy 3&10 Brady chyba sobie robił jaja PUNTUJĄC piłke i to całkiem nieźle :)
Także zapowiada się gra w SB dla PAts jak dla mnie :)

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-01-15, 12:26   

Niezła noc.
Nie jestem ani kibicem SF ani NO ale powiem szczerze widowisko przednie. Wróżyłem wygraną Saints i w sumie zabrakło 30 sek , ale taki jest sport. Ogólnie mecz fantastyczny , kilka mocnych uderzeń w pierwszej kwarcie no i kilka naprawdę dziwnych strat i zrobiło się 0-17 . Pomyślałem że będzie ciężko się otrząsnąć drużynie Bressa , ale dali radę odrobić straty. Natomiast ostatnie parę minut , szokujące. Akcja za akcją i co jedna to lepsza.
Jak dla mnie graczem meczu V. Davis no i mimo wszystko dwójka Bress- Sproles , cały czas na pierwszej linii że się tak wyrażę świetne akcje przeplatali złymi. Mecz świetny , najbardziej szokująca statystyka 37 jardów zdobytych biegiem przez Saints. Gratulacje dla SF.

Natomiast drugi mecz absolutnie zasłużone zwycięstwo Patriots , prawdziwe lanie sprawili drużynie Denver. Dwa razy więcej jardów , dwa razy więcej pierwszych prób, bezapelacyjny nokaut.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-15, 12:51   

Świetna postawa Niners, dla mnie to druga po Vikings ekipa której tak bardzo kibicuję :) Bardzo cieszę się postawą San Francisco. Oby w finale NFC trafili na Packers i pokonali ich w wielkim stylu.
BTW.Ktoś ma jakieś wątpliwości, że Jim Harbaugh to trener roku ? ;-)

Raaf 

Wysłany: 2012-01-15, 13:00   

Niesamowity mecz i przede wszystkim niesamowita końcówka :) W pierwszej części meczu klasę pokazała linia defensywna Niners oraz co warto podkreślić ich special teams Posiadają w tym momencie chyba najbardziej zrównoważone linie ataku, obrony i special teams w całej lidze według mnie... Aż 5 strat w całym meczy Saints nie wzięły się znikąd Raz jeszcze okazało się, że jednak obrona potrafi zatrzymać każdego Nawet takiego "strzelca" jak Brees
W obronie poza Justin Smithem który raz jeszcze udowodnił że należy do jednych z najlepszych w lidze pokazał się po raz kolejny rookie Aldon Smith Według mnie to jego nieobecność w Pro Bowl to największe zaskoczenie 15 sacków! jako rookie mówi samo za siebie :)
Po kilku stratach Saints i prowadzeniu 17-0 przez Niners błysnął geniuszem Brees odrabiając straty genialnymi podaniami do Colstona i TE Grahama Ten drugi poza Breesem i Sprolsem byli kluczowymi zawodnikami Saints Graham miał niesamowity sezon i na swojej pozycji może równać się spokojnie z Gronkowskim Chociaż z drugiej strony i Vernon Davis pokazał, że jest 1 klasa :) To dzięki niemu (złapał nie tylko kluczowe 2TD ale i parę innych podań) i zimnej krwi Alexa (niesamowity bieg na TD i podanie na 9 sekund przed końcem) Niners jednak przeważyli szalę na swoją korzyć w samej końcówce meczu :)
Serce rośnie jak widzi się jak Harbaugh poukładał każdą formację w drużynie Defensywa biegowa praktycznie niszczy przeciwnika (Saints byli bardzo mocni w ostatnich meczach w biegach) secondary świetnie kryje i ma przechwyty w każdym niemal meczu Ofensywa oparta na biegu ale potrafi zagrać niekonwencjonalnie a Alex Smith nie ma strat przede wszystkim i potrafi od czasu do czasu coś rzucić :) To wszystko sprawia, że jest nadzieja dla Niners nawet na Superbowl :) W meczu z Saints zdali oni bardzo trudny egzamin :)

Drugi mecz raczej bez historii Tebow jednak pogubił się - dużą presję wywierała linia defensywna Patriots czego z kolei zabrakło z drugiej strony Brady miał masę czasu żeby rzucać a że to potrafi to każdy wie :) W finale konferencji mam nadzieję, że Patriots spotkają się z Ravens, którzy pokażą jak się broni...

misiek 
Texans & Tigers

Wysłany: 2012-01-15, 22:39   

No i stało się. Koniec przygody Texans w Playoffach. Mimo przegranej nie ma dramatu, bo już samo dojście do fazy Divisional uważam za duże osiągnięcie. Myślę że ludzie będą pozytywnie wspominać drużynę z Texasu, głównie przez bardzo dobrą grę w obronie. Niestety po kontuzji Schauba stali się drużyną bardzo ograniczoną, a samą grą biegową Fostera jak widzieliśmy, do Conference dojść się nie da. Na pewno dobre wrażenie zostawił po sobie rookie QB T. J. Yates, który z 'przymusu' stał się starterem i musząc nauczyć się gry Texans w kilka tygodni do PO, wypadł wg mnie całkiem nieźle. Niestety dziś zaliczył 3 INT, co w porównaniu do 3 INT w jego 6 występach w regular season wygląda słabiutko. Za rok znów widzimy się w Playoffach!

Gratulacje dla Ravens ;-)

Tomski

Wysłany: 2012-01-15, 23:13   

Piekny wczorajszy mecz pomiedzy San Francisco, a New Orleans. To byla prawdziwa reklama NFL. Bedzie o nim mowa przez lata. Tyle ile razy prowadzenie zmienialo sie w 4 kwarcie, dawno takiego meczu nie bylo.

Za tydzien wielki mecz na Foxboro: New England-Baltimore w AFC Championship.
Czy Brady bedzie mial dobry dzien, czy defensywa Ravens znowu pokaze swoja klase. Baltimore na wyjezdzie w tym sezonie nie gra zbyt dobrze, rekord 4-4. Ale przypominam mi sie mecz NE-Ravens 2 lata temu w Wild Card, gdzie Ravens pokonali Patriotow. Wtedy bardzo szybko na poczatku meczu zdobyli przewage i juz jej nie wypuscili do konca spotkania. Ciekawe jak bedzie teraz, oby Brady mial dobry dzien i nie rzucal glupich INT.
Moi Patriots musza wygrac ! Go Patriots Go ! I znowu wrocic do SuperBowl !!
Gronkowski i Gostkowski to polska krew !! Musicie byc za nimi !! Przeciez jak oni mowia to slychac polski akcent :)

W dzisjejszym meczu Baltimore-Houston, gdyby Texans mieli bardziej doswiadczonego QB to mogli spokojnie ten mecz wygrac. Ravens wiekszosc punktow zdobyli po turnovers. Houston mialo wiecej Total Yards, First Downs itd... ale nie moze quaterback rzucac co chwile pilke na Reeda... przeciez to nawet ja wiem 4 turnovers w meczu to samobojstwo...

Gdyby tam byl Brees, Brady, Rodgers to Houston powinno to wygrac...

I gdzie jest Tebowmania ??? Gdzie jestescie wszyscy w stanach ?? Helllooooooooo ??
Nie slysze ?!?!

Tebow jeszcze musi sporo lekcji pobrac od Tomka to bedziemy mogli mowi racjonalnie...

Choc w przyszlym sezonie Denver ponownie zagra na Foxboro.... wszyscy Tebowmaniacy bedzie mieli szanse do rewanzu... ale jak nie Tomek to Gronko Wam pokaze

Packers-Giants .... znowu sedziowie zaczynaja drukowac.... przy stanie 3-10 powinien byc wygrany fumble dla Giants, ale sedziowie nie uznali .... z tego zrobil sie TD dla Packers i 10-10.... pomoc Packersom robi sie juz nudne... tak samo bylo w meczu z Giantami sezonie...

[color=red]łączenie postów // Lauri[/color]

misiek 
Texans & Tigers

Wysłany: 2012-01-15, 23:42   

[quote="Tomski"]Gdyby tam byl Brees, Brady, Rodgers to Houston powinno to wygrac...[/quote] Myślę że Matt Schaub by tu wystarczył.

[size=9]EDIT: może trochę źle to zabrzmiało, dlatego od razu chciałbym sprostować:
nie miało to na celu urażenia fanów Ravens[/size]

Tomski

Wysłany: 2012-01-16, 00:13   

co za polowka Giantow na Lambeau !!!
I ta ostatnia sekunda, i Hail Marry Manninga i Nicks lapie pilke na TD !!!
Druga polowa zapowiada sie arcyciekawie... czy Rodgers da rade...
narazie 10-20 Giants !!!

Obrona Giants przypomina mi ta obrone SF w meczu z Saints....
przy wszystkich probach powalenia zawodnikow przeciwnika staraja sie wyszarpac pilke... i kilka razy im sie juz udalo.... bardzo dobra gra....

I znowu fumble..... i pilka Giants !!! Oni atakuja jak wsciekle psy, wszystko idzie na pilke, a Green Bay samo sie pograza !

[color=red]ponownie scaliłem posty, następnym razem będzie ostrzeżenie za spam//Lauri[/color]

Matys 

Wysłany: 2012-01-16, 04:05   

[b]Tomski[/b] wyluzuj troche.
Od chatu masz shoutbox http://www.nfl24.pl/splash.php

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi