Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2012-01-23, 15:30
NFL Tydzień 17
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-02, 12:55   

Z pewnością chętnie obejrzę mecze Saints vs Lions i Giants vs Atlanta. W pierwszym starcie dwóch silnych ofensyw, możemy zobaczyć dużo punktów i dobrą grę obu QB. W Nowym Jorku powinno być ciekawie, również dwóch dobrych rozgrywających stanie naprzeciwko siebie.
Sądzę, że faworytami, którzy mogą zawieść od razu w Wild Card są Texans, jakoś nie wierzę w ich siłę w playoffach. Z drugiej strony stają naprzeciwko Bengals, którzy są młodzi i Daltonowi może być ciężko wygrać swój pierwszy mecz w PO. Na pewno Cincy zechcą się zrewanżować za porażke w końcowych sekundach meczu w regular season :)

Adrian 

Drużyna: Bengals
Zawodnik: Burfict
Wysłany: 2012-01-02, 15:34   

Co właściwie robi Tebow ,że jest to od jakiegos czasu bardzo glosne nazwisko???

Piteroo 

Wysłany: 2012-01-02, 16:13   

[quote="Adrian"]Co właściwie robi Tebow ,że jest to od jakiegos czasu bardzo glosne nazwisko???[/quote]

Tembow to można by rzec taka nowa ligowa maskotka, jeden z najlepszych graczy w historii NCAAF o którym rozgorzała krajowa debata czy poradzi sobie w NFL czy nie. Po prostu koleś obok którego większość fanów NFL nie może przejść obojętnie.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-02, 16:16   

W dodatku poprowadził kilka zwycięskich serii w końcówkach spotkań w tym roku i pod jego wodzą Denver wyszli z 1-4 do 8-8 i są w playoffach.

Też macie wrażenie, że Matt Flynn ma szanse na bycie starterem w przyszłym roku dla jakiejś drużyny w NFL ? :)

ikon 

Drużyna: Chicago Bears
Wysłany: 2012-01-02, 16:39   

Ale ostatni mecz Tebow to porażka - 6/22 podań i INT.. Lubie go bo serducho do gry ma, zdolności przywódcze, tylko jak widzi się takie mecze jak ten to można zwątpić.

Piteroo 

Wysłany: 2012-01-02, 17:00   

Steve Spagnuolo pierwszą ofiarą już posezonowych roszad, osobiście się tego spodziewałem i nie miał bym nic przeciwko gdyby zawitał teraz do Oakland jako koordynator defensywy. Kto następny wyleci jak obstawiacie, ja z wielkiej sympatii do Chicago życzę tego Loviemu.

Edit A co do Flynna jestem wręcz pewny że mógł by spokojnie poradzić sobie jako starter, liczyłem że właśnie po niego sięgną Raiders po kontuzji Jasona. Browns, Skins czy Jax powinni na niego zwrócić szczególną uwagę.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-02, 17:04   

Wg mnie następny będzie Raheem Morris z Tampa Bay. Spagnuolo już łączony był z powrotem jako koordyantor defensywny dla Giants, mówiło się też o Eagles. Pytanie jeszcze - kto w miejsce Spagnuolo w St. Louis ?

orlando 

Wysłany: 2012-01-02, 17:07   

Zaniedługo będzie znany z tego, że jest znany. Przyszedł jako najlepszy z NCAA, prowadził gre Gators jak chciał, robił co chciał i teraz wszyscy mysleli że Tebow będzie sam wygrywał mecze. Wygrał owszem, szczęśliwie pare razy w IV kwartach, wyszli na 8-8, ale jak pisałem wielokrotnie, on SAM meczu nie wygra. Nie podaje do kolegów, chyba mysli że dalej jest w Gators. Wg mnie przyjście do NFL Bradforda i Stafforda pokazuje że młodzi QB umieją grać, bo Rams i Lions jako bardzo słabe wówczas drużyny dostały w Drafcie silnych QB. Lions to wykorzystali i są ze Staffordem w Play-Offach, Rams jeszcze grają źle ale coraz lepiej. A Tim dostał dobrą ofensywe i defensywe. Orton grał źle to wszedł Tebow i po paru dobrych zagraniach i biegach każdy myślał że będzie gwiazda. Nie skreślałbym go jeszcze, ale jak dla mnie to nie ejst dobry zawodnik, może będzie kiedyś jak go ktoś podszkoli, ale nie od razu Kraków zbudowano.

A wracając do Wild Card Weekend to wydaje mi się również jak koledze Michałowi 26, że Texans szybko się pożegnaja z PO, chociaż to i tak sukces że w nich są. Ale Jake Delhomme, po tym jak przeszedł z Caroliny to zaprezentował się dobrze w meczu z Titans. Yates i Jake mogą powalczyć z Daltonem.

Steelers- Denver to wiadomo- inny rezultat jak gra Steelers dalej nie wchodzi dla mnie w gre. NY-Atlanta i NO- Detroit to pewne klasyki, w których ciezko mi wskazać faworyta. Ale typuje Giants i Lions.

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-02, 18:09   

Jak podaje Jason La Canfora z NFL.com zwolniony został coach Tampy - Raheem Morris. Black Monday nam się rozkręca :-D
Może nie dziś ale stanowisko straci pewnie jeszcze Norv Turner z San Diego.

charlie 

Wysłany: 2012-01-02, 18:16   

[quote="Michal26"]Wg mnie następny będzie Raheem Morris z Tampa Bay. [/quote]

Bingo :mrgreen: Jego następcą ma zostać Jeff Fisher.

Norv Turner. Nie wiem czy następny w kolejce, ale bardzo bym się zdziwił gdy w przyszłym roku ciągle pracował w San Diego. Tym bardziej, że nawet gdy Chargers walczyli jeszcze o playoffy, mówiło się, że chyba tylko Super Bowl może uratować mu pracę.

Piteroo 

Wysłany: 2012-01-02, 18:32   

Czyli póki co wylecieli trenerzy ekip które nadspodziewanie dobrze spisywały się w poprzednim sezonie a w tym dały ciała po całości. Jeff Fisher to na pewno ciekawa kandydatura, w Titans się wypalił ale na pewno to wciąż dobry fachowiec.

MagicKris

Wysłany: 2012-01-02, 18:43   

Morris podzielil losy Spagnuolo i chyba nie bylo watpliwosci, ze po ostatnich meczach zostanie zwolniony. Moim zdaniem nastepnymi w kolejce sa Norv Turner i Jim Caldwell. Chargers ostatnie dwa lata nie dostawali sie do PO, choc moim zdaniem sa tam najsilniejsza druzyna. Maja bardzo dobrego QB w osobie Philipa Riversa oraz swietnych receiverow ( np. Vincent Jackson, czy Antonio Gates). Drugi pan to obecny (choc mam niedzieje, ze jeszcze tylko przez krotki czas) trener Colts. Gdy w druzynie zabraklo Manninga, nie potrafil pokierowac druzyna, czego efektem byl bilans sezonu 2-14.

[b]Vince Lombardi[/b]

Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-01-02, 19:05   

Nie wydaje mi się żeby Caldwell został zwolniony, tak samo jak Leslie Frazier z Minnesoty. Mniej więcej w połowie sezonu mówiło się, że niepewna jest przyszłość Andy'ego Reid'a w Filadelfii, ale nie sądzę, że straci on pracę.
Poza tym nowych trenerów szukać będą w Miami, Jacksonville i Kansas City. O ile tymczasowy coach Romeo Crennel w Kansas City jest chyba najpoważniejszym kandydatem do objęcia stałego stanowiska, to wg mnie Todd Bowles w Miami i Mel Tucker w Jacksonville raczej nie będą head coachami.

Piteroo 

Wysłany: 2012-01-02, 19:19   

Panowie a jak uważacie będzie to offseason wielkich trenerskich powrotów do ligi, już się mówi o Fisherze(wprawdzie tylko rok banicji ale zawsze), a na HC Miami od dłuższego czasu przymierza się nikogo innego tylko samego Billa Cowhera, gdzieś słyszałem też o Grudenie ale ten podpisał 5 letni kontrakt w ESPN(wielka szkoda). Na pewno powrót tej dwójki był by olbrzymim wydarzeniem w NFL.

MagicKris

Wysłany: 2012-01-02, 19:27   

Moim zdaniem Caldwell jednak odejdzie. Pokazal, ze nie jest dosc dobrym trenerem (przynajmniej narazie) zeby prowadzic druzyne na wysokim poziomie. Rozumiem, Peyton Manning nie gral, ale w druzynie pozostalo wielu utalentowanych graczy w ofensywie (Reggie Wayne, Pierre Garcon, Collie, Clark, Addai), a pomimo tego nie potrafil ich zjednoczyc i dostatecznie mocno zmotywowac, zeby osiagnac lepsze wyniki. Nalezy zauwazyc rowniez fakt ze Jim Tressel (byly trener Ohio Buckeyes) jest obecnie asystentem ds. powtorek w druzynie Colts, i to wlasnie jego widzialbym na stanowisku trenera od przyszlego sezonu.

[b]Vince Lombardi[/b]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi