Zamknięty przez: Lauri 2011-12-31, 18:16 |
NFL Tydzień 16 |
Autor |
Wiadomość |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2011-12-27, 16:34
|
|
|
Święta święta i po świetach.
W derbach Nowego Jorku wygrała drużyna , która miała większą motywację chociaż emocji w końcówce co niemiara , po raz kolejny Giants , pokazali pazur w meczu z teoretycznie trudnym przeciwnikiem. Patrząc na kalendarz który mieli najtrudniejszy ze wszystkich ekip PO jednak im sie należą. Myślę że powinni dać radę w meczu z Dallas.
W meczu Bengals , chyba najbardziej spektakularna akcja sezonu ,salto Simpsona jak w cyrku no i dodatkowo ważna wygrana.
Świetny występ po raz kolejny Saints , wydaje mi się że ich gra ofensywna jest najbardziej urozmaicona w całej lidze. Wygranej Lions tak wysokiej jednak się nie spodziewałem.
Przed nami ostatnia kolejka.
Mam pytanie jak wygląda sytuacja z Schaubem tzn wiem że ma kontuzję , ale jak wygląda jego powrót do gry.?
No i bardzo szkoda Petersona , wygląda na to że kolano ma konkretnie zniszczone.
Pozdrawiam |
|
 |
kepic

Wiek: 42 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 190 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2011-12-27, 21:05
|
|
|
[quote="michu_bronx"]
W meczu Bengals , chyba najbardziej spektakularna akcja sezonu ,salto Simpsona jak w cyrku no i dodatkowo ważna wygrana.[/quote]
Salto |
|
 |
orlando

|
Wysłany: 2011-12-27, 22:31
|
|
|
Coś tam ględzili komentatorzy że Schaub nie zagra w PlayOffach.... Kiepsko widze Texans bez pierwszego QB, ale może się pozbiera na PO- to znowu drugie głosy. W sumie okaże się w pierwszym tygodniu playoffów. A salto Bengals było idealne Przypomina się film "Męska Gra" gdzie Willie Beamen ( J.Foxx) wbiega w pole punktowe robi salto i perfekcyjnie ląduje. Tak jak w meczu Bengals |
|
|
|
 |
Matthew
|
Wysłany: 2011-12-27, 23:45
|
|
|
[quote="orlando"]Coś tam ględzili komentatorzy że Schaub nie zagra w PlayOffach.... Kiepsko widze Texans bez pierwszego QB, ale może się pozbiera na PO- to znowu drugie głosy. W sumie okaże się w pierwszym tygodniu playoffów. A salto Bengals było idealne Przypomina się film "Męska Gra" gdzie Willie Beamen ( J.Foxx) wbiega w pole punktowe robi salto i perfekcyjnie ląduje. Tak jak w meczu Bengals [/quote]
Męską grę, to mogą mieć teraz Texans, grając z trzecim QB. Mam nadzieję, że Yates da radę przynajmniej na jedno zwycięstwo. Texans zasłużyli na to. |
|
|
|
 |
orlando

|
Wysłany: 2011-12-27, 23:59
|
|
|
Awans do PlayOffów to i tak sukces. Ale sądze że nie poprzestaną na tym i Yates pociągnie zespół choć może nie sprostać.... ale licze po cichu na ich dobrą gre. Na dzień dzisiejszy grają z Bengals. Wg mnie jest to dla nich najlepszy rywal z tych pięciu. Może Broncos też by byli dla nich spoko. |
|
|
|
 |
merctedess

|
Wysłany: 2011-12-28, 00:36
|
|
|
Krążą słuchy że na bruk ma wylecieć coach Spagnuolo z Rams,a na jego miejsce ma zostać zatrudniony Fisher,były trener Titans.Cieszyć się czy nie,o to jest pytanie |
|
|
|
 |
gb2lol
|
Wysłany: 2011-12-28, 01:26
|
|
|
No i macie polaczki dżanikowskiego w Pro Bowl już oficjalnie |
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2011-12-28, 01:49
|
|
|
[quote="gb2lol"]No i macie polaczki dżanikowskiego w Pro Bowl już oficjalnie [/quote]
Za takie wypowiedzi powinien być ban aż się patrzy |
|
|
|
 |
gb2lol
|
Wysłany: 2011-12-28, 02:20
|
|
|
[quote="Piteroo"][quote="gb2lol"]No i macie polaczki dżanikowskiego w Pro Bowl już oficjalnie [/quote]
Za takie wypowiedzi powinien być ban aż się patrzy [/quote]
Jaki ban czlowieku? Polaczek to tylko taka bardziej pieszczotliwa forma.
[color=red]nie wiem z którego słownika korzystasz, ale na pewno nie jest to forma pieszczotliwa, która jest używana wobec Polaków przez inne narodowości (tak samo nie widzę, aby Twój wpis miał charakter "pieszczotliwy").
Tak więc jako, że uraziłeś tym określeniem co najmniej dwóch użytkowników forum, otrzymujesz ostrzeżenie.// Lauri [/color] |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2011-12-28, 09:48
|
|
|
Witam.
Super sprawa z Janikowskim! Ale ogólnie jak już wspominaliście wcześniej ogólnie lipa z tym Pro Bowl . Taki ranking popularności trochę , co tam robi Rivers na przykład ?
Ale ogólnie Janikowski zasłużył akurat w tym sezonie. |
|
 |
MagicKris

|
Wysłany: 2011-12-28, 09:55
|
|
|
Rivers jest jednym z najlepszych QB w AFC. Ten sezon moze nie jest zbytnio udany, ale patrzac wstecz to zaliczyl w wiekszosci bardzo udane sezony. Oczywiscie Chargers maja co roku klopoty zeby dostac sie do Play-Offow, pomimo posiadania kilku swietnych graczy (Rivers, Gates, Jackson). W tym roku moglby go w Pro Bowl zastapic Andy Dalton, ale jest narazie mniej znany od niego i nie ma tak duzego zaplecza fanow. |
_________________ [i]“It's not whether you get knocked down, it's whether you get up.”[/i]
[b]Vince Lombardi[/b] |
|
|
|
 |
orlando

|
Wysłany: 2011-12-28, 11:45
|
|
|
No właśnie, A.Dalton jest mniej znany xp Tam nie ma meczu najlepszych, tylko najbardziej lubianych, ale o tym pisalismy już wielokrotnie. Ale Janikowski w końcu zagra w PB. Może pokaże pare ciekawych wariantów, takich jak się nie stosuje normalnie w meczu, tak jak to było w starym dobrym Pro Bowl.
Apropo "polaczka" to dla mnie jest to naprzykład obraźliwe. Tak jak dla czarnych asfalt czy czarnuch. |
|
|
|
 |
merctedess

|
Wysłany: 2011-12-28, 11:46
|
|
|
Wszyscy spodziewali się że Janikowski zagra w meczu gwiazd.Świetna sprawa dla nas Polaków.
ALE RIVERS?!
Mówisz że ten sezon nie jest udany?Cóż skoro tak to nie powinno go tam być.To nie jest Pro Bowl 2011,2010 i tak dalej.TO JEST Pro Bowl 2012 i nagroda za sezon 2011.Te całe głosowanie to jedna wielka kpina jak tak. |
|
|
|
 |
Figrin
|
Wysłany: 2011-12-28, 13:21
|
|
|
[quote="kepic"][quote="michu_bronx"]
W meczu Bengals , chyba najbardziej spektakularna akcja sezonu ,salto Simpsona jak w cyrku no i dodatkowo ważna wygrana.[/quote]
Salto [/quote]
http://www.youtube.com/watch?v=CtaDy_Y9kNI do teraz cały czas się zachwycam tym zagraniem xd |
|
|
|
 |
MagicKris

|
Wysłany: 2011-12-28, 13:29
|
|
|
[quote="merctedess"]Wszyscy spodziewali się że Janikowski zagra w meczu gwiazd.Świetna sprawa dla nas Polaków.
ALE RIVERS?!
Mówisz że ten sezon nie jest udany?Cóż skoro tak to nie powinno go tam być.To nie jest Pro Bowl 2011,2010 i tak dalej.TO JEST Pro Bowl 2012 i nagroda za sezon 2011.Te całe głosowanie to jedna wielka kpina jak tak.[/quote]
A czy ja mowilem, ze Pro Bowl jest robione na serio ? Samo wybieranie graczy przez fanow, a nie przez samych trenerow lub ludzi zwiazanych z futbolem amerykanskim w USA jest dosyc niepowazne. Gracze sa wybierani ze wzgledu na ilosc fanow oraz swoja popularnosc, a nie z powodu faktycznych umiejetnosci.
Co do Philipa Riversa. Moim zdaniem pomimo faktu, ze ten sezon nie mogl zaliczyc do udanych, to i tak zagral lepiej niz Andy Dalton, czy tez Tim Tebow. Nie osiagnal w tym roku Play-Offow (znowu), ale i tak patrzac na statystyki osiagnal lepszy wynik. Zarowno Bengals jak i Broncos posiadaja bardzo dobre defensywy, ktore w wiekszosci spotkan znacznie ulatwialy (o ile nie wygrywaly) zdobycie zwyciestwa. Takze Rivers, moim zdaniem, zasluzyl najbardziej z AFC jako 3 QB. |
_________________ [i]“It's not whether you get knocked down, it's whether you get up.”[/i]
[b]Vince Lombardi[/b] |
|
|
|
 |
|