Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:13 |
NFL 12/13: Tydzień 17 |
Autor |
Wiadomość |
OaRaiders
|
Wysłany: 2012-12-31, 01:02
|
|
|
A w meczu Raiders fajną nową jakość ofensywną pokazuje Pryor. Szkoda że nie dano mu wcześniej szansy się zaprezentować tylko stawiano na archaicznego Palmera.
No i koniec sezonu Raiders, szkoda że kolejny rok nie ma PO, no ale taka jest dzisiejsza rzeczywistość w tym zespole i że w tym sezonie była to jedna z najgorszych drużyn, niestety..
a teraz przełączam się na Packers bo widzę że jednak walczą do końca o zwycięstwo i wcale nie mają ochoty się podłożyć Vikings i mam nadzieję że wygrają;p |
|
|
|
 |
Bart3k

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
|
Wysłany: 2012-12-31, 01:48
|
|
|
Brawo Vikings! Fantastyczny mecz Petersona. Wielki zawodnik, szkoda że zabrakło 9 jardów do rekordu. |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2012-12-31, 01:50
|
|
|
Policzymy się Petersonie za tydzień.
NFC wild-card matchups: Minnesota at Green Bay, Seattle at DAL-WAS winners
Dawać tą Minnesote juz teraz. |
|
|
|
 |
damiansport1
|
Wysłany: 2012-12-31, 02:02
|
|
|
Drabinka playoffs już prawie pełna http://www.nfl.com/playoffs/playoff-picture
została tylko jedna niewiadoma Redskins czy Cowboys. Zwyciezca zagra z Seattle u siebie.
po cichu jednak kibicuje Cowboys i Romo. |
|
|
|
 |
Michal26
Administrator

|
Wysłany: 2012-12-31, 02:07
|
|
|
Jestem fanem Vikings od 2005 roku i nigdy nie byłem szczęśliwszy. Piękny mecz, wygrana, playoffy i to rok po 3-13. Zabrakło wisienki na torcie... Ale Peterson powinien dostać MVP, nie ma dyskusji |
_________________ http://twitter.com/mgutka26 |
|
|
|
 |
damiansport1
|
Wysłany: 2012-12-31, 02:22
|
|
|
Peterson zdecydowanie MVP. No doubt.
Dobra, przygotujmy się na wielkie show, zapinamy pasy i zaczynamy. Romo vs Griffin |
|
|
|
 |
michu_bronx
Jets & Giants
Wiek: 44 Dołączył: 02 Wrz 2011 Posty: 139 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 2012-12-31, 09:34
|
|
|
Świetny wieczór.
Peterson MVP i jak dla mnie Vikings jednak sensacja , ciekawy mecz będzie na Lambeu.
Texans wyraźna zadyszka na tą chwilę daję im 50-50 w meczu z rozpędzonymi Bengals . Na otarcie łez demolka w Nowym Jorku , w przyszłym sezonie na pewno łatwiejszy kalendarz i powalczymy. Na tą chwilę moimi faworytami są Falcons-Seahawks i Broncos-Patriots. No i standartowo Romo 3 interception w finałowym meczu sezonu, kurde być ich kibicem to jeszcze gorzej niż być kibicem Jets którzy kończą sezon z 6 wygranymi co za gó... ! Pozdro |
|
 |
andy11pl

Drużyna: Raiders
Zawodnik: Seba
|
Wysłany: 2012-12-31, 10:49
|
|
|
Pryor. Nareszcie caly mecz. To, ze nie gral wczesniej (ku mojemu zdziwueniu i nie tylko) to efekt kilku spraw. Najwazniejsza chyba to kasa bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$. Gdyby gral pewnie musialby dostac wiecej a wtedy 2 QBs za bardzo obciazylo by salary. Do tego taka nauczka dla dosc niespokojnego charakteru. Zastosowano chyba tez wariant Packers z Rodgersem, ktory przy Brecie pogrzał troche ławy.
Poczatek sezonu byl w miare dobry jak na to co mielismy w skladzie. Od czasu kontuzji DMF cieniutko. Tak jakby sztab szkoleniowy chcial miec dobry # w drafcie. W 2013 bedzie to chyba #4. Od lat szykuje sie pierwszy normalny draft.
Podczas meczu Raiders pokazano ciekawa historie. Rok 2004. Raiders biora z #2 Robert Gallery. Nastepny pick to Larry Fitzgerald. Sezon pozniej 2005. W drafcie z # 23 idzie Fabian Washington. Nastepny pick to Aaron Rodgers. Rok 2007 z #1 Raiders wybieraja JaMarcus Russell. Nastepny pick to Calvin Johnson. Chyba nie trzeba komentowac.
PS co do Vikings, ktorych w jakis tam sposob lubie. Wg mnie do PO weszli tylko dzieki Packers. Jak na dloni widac bylo, ze GB mecz maja pod kontrola a za tydzien rewanz na Lambeau i bedzie miazga. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
 |
Piteroo
Wiek: 40 Dołączył: 01 Wrz 2011 Posty: 150 Skąd: Black Hole
|
Wysłany: 2012-12-31, 12:11
|
|
|
Kto wie czy i w Raiders w przyszłym sezonie nie dojdzie do podobnej zmiany jaka zaszła w tych rozgrywkach u sąsiadów, Pryor pokazał wczoraj że drzemie w nim wielki potencjał, szkoda że O-line wyglądała tak jak by robiła wszystko by zepsuć mu debiut(kilka razy świetnie uciekł z wydawało się beznadziejnych sytuacji). Co do draftu to właśnie w końcu mamy 3 czy 4 bo wciąż nie wiem ? Ale tak czy siak uważam że Reggie powinien szukać możliwości zejścia w dół, cholernie przydał by się pick w 2 rd. |
|
|
|
 |
jasper
SWATT Team

|
Wysłany: 2012-12-31, 13:02
|
|
|
Dla mnie końcówka sezonu to tragedia. Dwie przegrane, strata bye-week za tydzień, a co najgorsze fatalna gra Texans. To co wczoraj robili wołało o pomstę do nieba. TD Colts po 3rd&23, najłatwiejszy Kickoff TD Return jaki widziałem, no i dwa INT Schauba. Jak mnie ten facet irytuje, przecież z dobrym QB to tutaj byłby jeszcze lepszy wynik na koniec regularnego. Teraz mecz u siebie z Bengals, ale podejdę do niego pełen obaw w sobotę. Jedyny plus tego 3 miejsca (o ile będzie zwycięstwo z Bengals) to gra z Pats, którzy mimo wszystko są w gorszej formie niż Broncos, no ale z taką defensywą to tam będzie podobny wynik jak w regularnym.
Co do innych spotkań i rozstrzygnięć to brawo dla Niners, 2 miejsce, odpoczynek, a później spotkanie najprawdopodobniej z Packers. W ogóle co do Wild Card Round to czekają nas świetne spotkania. Najpierw przystawka Bengals@Texans, a potem jazda bez trzymanki Vikings@Packers, Colts@Ravens i na koniec Seahawks@Redskins. Szkoda mi ostatniej pary, bo obu kibicowałem w tym sezonie, żeby zaszły jak najdalej. Co więcej pokuszę się o to, że jeden z tych zespołów zobaczymy w lutym. |
|
|
|
 |
damiansport1
|
Wysłany: 2012-12-31, 16:07
|
|
|
Nie daje szans Redskins ani Seahawks by któraś z nich doszła do Superbowl. Seattle to typowa drużyna swojego boiska, a jak wiemy, by dojść do finału musieli by wygrać 3 razy z rzędu na wyjeździe..A Redskins to zbyt mloda druzyna. W playoffs skonczy sie dzień dziecka i bedzie krolowac dowiadczenie
@jasper a według mnie to Patriots są w tej chwili najlepszym zespolem w lidze, w dodatu wrocil Gronkowski wczoraj. Broncos wygrali ostatnie 11 meczów, ale z kim grali? sami outsiderzy.
A właśnie, jak w NFL jest układany terminarz dla każdego zespołu? Oni losują co rok, czy im gorszy bilans tym łatwiejszy terminarz? |
|
|
|
 |
Matthew
|
Wysłany: 2012-12-31, 16:31
|
|
|
[quote="damiansport1"]A właśnie, jak w NFL jest układany terminarz dla każdego zespołu? Oni losują co rok, czy im gorszy bilans tym łatwiejszy terminarz?[/quote]
Co roku jedna dywizja gra z jedną dywizją z tej samej konferencji i jedną drużyną z innej konferencji. Np. w tym roku NFC South grało z NFC East i AFC West. Plus po 2 mecze z drużyną ze swojej dywizji, jeden wyjazdowy i jeden u siebie. To nam daje 14 meczów. 2 pozostałem to mecze z drużynami, które zajęły te same miejsca w swoich dywizjach w poprzednim sezonie, chyba w tej samej konferencji. Np. zająłeś drugie miejsce w NFC south to grasz np z drugim miejscem w NFC North. |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2012-12-31, 17:52
|
|
|
Jestem lekko zniesmaczony meczem Redskins, ta decyzja o roughing the passer w kluczowym momencie jest dla mnie niezrozumiała kompletnie. RG III to sympatyczny chłopak, ale obecnie najbardziej przereklamowany qb w lidze moim zdaniem, bo hype wokol niego jest wiekszy niz wokol Peytona czy Lucka. Choc jakby nie patrzeć, passa 7 zwyciestw jest imponujaca. Po cichu kibicuje Seattle, podoba mi się ta drużyna, choć faktem, że pełna wartosc pokazuja dopiero w meczach u siebie. |
|
|
|
 |
damiansport1
|
Wysłany: 2012-12-31, 17:57
|
|
|
[quote="Matthew"][quote="damiansport1"]A właśnie, jak w NFL jest układany terminarz dla każdego zespołu? Oni losują co rok, czy im gorszy bilans tym łatwiejszy terminarz?[/quote]
Co roku jedna dywizja gra z jedną dywizją z tej samej konferencji i jedną drużyną z innej konferencji. Np. w tym roku NFC South grało z NFC East i AFC West. Plus po 2 mecze z drużyną ze swojej dywizji, jeden wyjazdowy i jeden u siebie. To nam daje 14 meczów. 2 pozostałem to mecze z drużynami, które zajęły te same miejsca w swoich dywizjach w poprzednim sezonie, chyba w tej samej konferencji. Np. zająłeś drugie miejsce w NFC south to grasz np z drugim miejscem w NFC North.[/quote]
Ok, dzięki. |
|
|
|
 |
charlie

|
Wysłany: 2012-12-31, 18:00
|
|
|
[quote="Matthew"] 2 pozostałe to mecze z drużynami, które zajęły te same miejsca w swoich dywizjach w poprzednim sezonie, chyba w tej samej konferencji. [/quote]
Tak w tej samej. Dlatego np. Giants w przyszłym sezonie zagrają 6 meczów w ramach własnej dywizji + 4 mecze z z NFC North (GB, Minn, Chic i Det) + 4 mecze z AFC West (Den, SD, Oak i KC) + Carolina + Seattle. |
|
|
|
 |
|