|
Zamknięty przez: Simon 2013-09-13, 12:30 |
NFL Offseason 2013 |
Autor |
Wiadomość |
m6k3
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
|
Wysłany: 2013-08-16, 09:40
|
|
|
Fajna rywalizacja na pozycji QB w preseason ;] |
|
|
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2013-08-17, 10:09
|
|
|
[quote="kepic"]Muszę się przyznać iż zaczynam zazdrościć wszystkim fanom Phily. Po obejrzeniu wczorajszego meczu jestem pod wrażeniem ofensywy Chipa Kellyego. [/quote]
Jeśli będą grać tak jak w pierwszej połowie to faktycznie ogladanie ofensywy Eagles będzie niezłą frajdą Vick dla mnie osobiście był lepszy jako QB i mam nadzieję, że nie złapie jakiejś głupiej kontuzji.
Z innych boisk - to tylko preseason i wyniki nic nie znaczą, ale co ważne Brady chyba nie odczuł za mocno ostatniej kontuzji i grał praktycznie bezbłędnie. Dodatkowo, przy takiej ochronie jaką zapewnia linia ofensywna NE, Brady będzie dobrze rzucał niezależnie od tego czy skrzydłowi są nowi czy nie. Większość obaw wynikających z tego, że nie ma Welkera, Hernandeza, Gronk w szpitalu itd. pewnie okaże się niezasadna. |
|
|
|
 |
m6k3
Man of Steel

|
Wysłany: 2013-08-17, 10:49
|
|
|
w meczu NE całkiem ciekawa komedia z Timem Tebow w tle |
|
|
|
 |
oceansizer

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
|
Wysłany: 2013-08-17, 14:58
|
|
|
NIe ma co wyciągać wniosków z pre-season games, ale faktycznie ofensywa Pats ( tak krytykowana, kiedy nawet jeszcze nie zaczęła grać ) budzi ogromne nadzieje. Amendola, Thompkins, Dobson chwytają piłkę jak na zawołanie. Jeżeli ten młody chłopak - Sudfeld będzie grał jak do tej pory, to z Gronkiem będą 2 prawdziwe bestie na boisku. Widać też sporą poprawę gry w defensywie, choć cały czas gra CB budzi wiele zastrzeżeń ( mam nadzieję, że Dennard wróci szybko do gry i więcej nie będzie wygłupiał się z łamaniem prawa). Tak jak powiedziałem - to tylko gry kontrolne, ale...jak na razie wygląda to nieźle. |
_________________ We are not the same even though we share the name...
 |
|
|
|
 |
Bonifacy

|
Wysłany: 2013-08-18, 17:06
|
|
|
Tymczasem wyglada na to ze paskudna kontuzje zlapal Dustin Keller z Miami. Kolejny solidny grajek, ktory juz przed sezonem ma gre z glowy. Dla niego ten rok mial miec jeszcze wieksze znaczenie bo zamiast wziac troche mniej kasy, ale kontrakt na pare lat postanowil zaryzykowac rocznym kontraktem liczac ze po dobrym sezonie ktos zaoferuje mu wiecej. |
|
|
|
 |
WaltJones

Drużyna: Hawks
Zawodnik: Richard Sherman, Russell Wilson
|
Wysłany: 2013-08-18, 22:59
|
|
|
[quote]Harvin może w tym sezonie wcale nie zobaczyć boiska, a to przecież zawodnik, który miał decydować o sile zespołu ze Seattle, wszak oddali za niego 1st rd pick :(
Sytuacji na WR to na szczęście nie zmienia, Rice, Tate i Baldwin wciąż są w zespole, teoretycznie gorzej wygląda sprawa KR, Washington w NE (sic!) no ale to pozycja, na której zawsze niespodziewanie może "wystrzelić" jakiś młokos - i na to liczę [/quote]
No i doczekałem się młokosa na KR i to szybciej niż się spodziewałem Do tego Kearse na skrzydle też radzi sobie świetnie. Z wymienioną w cytacie trójką + rewelacyjnym w dotychczasowych meczach presezonu Williamsem, korpus WR w Seattle wygląda doskonale - i dobrze, wszak czym jest nawet najlepszy QB bez dobrych skrzydłowych.
Dodano 27 sierpnia:
Niewiele się tu dzieje, a przecież w lidze nie brakuje interesujących wydarzeń. W "moich" Seahawks niestety nie pogra w tym sezonie d-lineman z Australii Jesse Williams, który spędzi sezon na IR. Za to Harvin trafił na PUP a więc w teorii może zagrać już w 8 tygodniu |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
Od kilku dni w Hall of Fame - WALTER JONES! |
|
|
|
 |
m6k3
Man of Steel

|
Wysłany: 2013-08-30, 09:29
|
|
|
No i całkiem ciekawy wieczór (ranek) za mną Najdłużej przyglądałem się grze Patriots ze względu na czwartą kwartę gdzie Tebow że tak powiem walczył o wszystko. Dwa TD passy, trochę akcji biegowych co jest kompletnie w jego stylu. No i niestety interception w końcówce, nie jestem wielkim znawcą footballu dopiero raczkuję w tym temacie, ale decyzja podania w tamtej sytuacji do Quentina Simsa kompletnie błędna (przynajmniej według mnie). Do tego kilka sacków, jednak ogólnie myślę ze pokazał się na plus i zasłużył na miejsce w roosterze. |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2013-08-30, 21:24
|
|
|
Mecz z Oakland pokazał że Steven Hauschka, który w zeszłym sezonie miał 100% skuteczność <50y, popracował nad siłą i 56-jardowe próby mu nie straszne. Do tego Russell Wilson, Marshawn Lynch i najlepsza obrona w lidze - z zespołu w który (standardowo już) mało kto w zeszłym sezonie wierzył, Hawks zmieniają się w drużynę, której w SB spodziewa się "co trzeci ankietowany". Mam tylko nadzieję, że udźwigną ciężar oczekiwań.
A Marcus Trufant o którym wspominałem tu:
[quote=WaltJones 8.05.2013]Marcus Trufant w Jaguars.
Ten ruch nie ma może wielkiego znaczenia dla ligi ale dla mnie gigantyczne. Mój ulubiony CB i ostatni z drużyny, która doszła do SB XL opuszcza Seattle :([/quote]
Niespodziewanie nie znalazł miejsca w składzie Jacksonville... |
_________________ Jest liniowy, który w trakcie swojej kariery w NFL był wybierany do Pro Bowl tyle samo razy, ile został ukarany za Holding - 9! Przyczynił się on do zdobycia przez S. Alexandra rekordu 28 TD w sezonie.
|
|
|
 |
m6k3
Man of Steel

|
Wysłany: 2013-08-31, 18:28
|
|
|
No i obcięli Tebow, szkoda bo jest jednym z pierwszych zawodników footballu jakiego poznałem, z początku traktowany nieco z dystansem żeby potem po obejrzeniu kilku filmów dokumentalnych, cofnięcie się wstecz do sezonu gdy występował w Broncos, gdzieś tam chłopa polubiłem za to co robi i jaką jest personą (w ogóle jego historię). Szkoda liczyłem że jakoś się ostatnie w Patriots a trener wykorzysta jego biegowo/podaniowe combo... |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2013-08-31, 20:29
|
|
|
Świetny chłopak, NFL potrzebuje takich zawodników, żeby kontrastowali z "mordercami i ćpunami". Niestety rzutowo niewiele gorzej wypada mój, grający od 3 miesięcy (amatorsko, na podwórku) kolega. Szkoda gościa ale to brutalny (nie tylko na boisku) sport.
O ile jego obcięcia można było się spodziewać, o tyle inny cut patriotów - [b]Zoltan Mesko[/b] - to już pewnego rodzaju niespodzianka. Zaś w ekipie, którą z racji Hard Knocks pewnie sporo osób w tym sezonie się interesuje - [b]John Connor[/b] przegrał rywalizację na FB z debiutującym na tej pozycji Orsonem Charlesem.
W moich Hawks doświadczony CB [b]Antoine Winfield[/b] (który pewnie znajdzie zatrudnienie w jakimś ze słabszych teamów), nie stanie się częścią Legion of Boom i w sumie nic dziwnego. Sherman, Browner, Maxwell, Thurmond, Lane - tu naprawdę nie ma się gdzie wcisnąć. No i niestety podobno [b]Mike Robinson[/b] również nie znajdzie się w 53-osobowym rosterze. Fani Seahawks tracą autora i operatora Real Rob Report... Nie wiem skąd mam teraz czerpać informacje o tym co dzieje się w szatni Seattle...
Oj emocje, emocje... widać, że sezon już za chwilę. |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2013-09-02, 17:35
|
|
|
Seahawks mają jedną poważną przeszkodę przed SuperBowl i wcale nie mówię o Falcons ;) |
|
|
|
 |
Kamienny
|
Wysłany: 2013-09-04, 16:26
|
|
|
Witam was jestem nowy. Chlopaki pomozcie mi ogarnac ten sport ,mile widziane linki :D i pytanie czy zalapie sie jeszcze na fantasy? |
|
|
|
 |
Jacob
|
Wysłany: 2013-09-05, 00:12
|
|
|
[quote="Kamienny"]Witam was jestem nowy. Chlopaki pomozcie mi ogarnac ten sport ,mile widziane linki :D i pytanie czy zalapie sie jeszcze na fantasy?[/quote]
Polecam stronę http://plfa.pl/rules. Tutaj masz wszystko wytłumaczone, a najlepiej uczyć się oglądając mecze |
_________________ Jakub Kaczmarek |
|
|
|
 |
WaltJones

|
Wysłany: 2013-09-05, 09:59
|
|
|
[quote="Jacob"][quote="Kamienny"]Witam was jestem nowy. Chlopaki pomozcie mi ogarnac ten sport ,mile widziane linki :D i pytanie czy zalapie sie jeszcze na fantasy?[/quote]
Polecam stronę http://plfa.pl/rules. Tutaj masz wszystko wytłumaczone, a najlepiej uczyć się oglądając mecze [/quote]
No i oczywiście ten filmik, jeśli jeszcze go nie widziałeś
http://www.youtube.com/watch?v=R7zBobQzKAg |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|