Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-12-11, 22:37
NFL Tydzień 13
Autor Wiadomość
kepic 

Wysłany: 2011-12-01, 21:15   NFL Tydzień 13

No to lecimy z tematem ;-)

Z ploteczek to Vikings pożegnają się z McNabem, chyba najwyższy czas.

W tym tygodniu mimo ostatnich porażek nie mogę się doczekać meczu GB - NYG. Jestem ciekaw czy "moi" giganci podźwigną się po laniu w Nowym Orleanie.

Wypatruję także spotkania Oakland - Miami

MagicKris

Wysłany: 2011-12-01, 21:54   

McNabb byl niepotrzebny Vikingom. Ponder znacznie lepiej wypadl w roli QB i mysle, ze jezeli poprawi swoja gre w przyszlym sezonie, to majac takiego RB jak Adrian Peterosn i WR w osobie Percy'ego Harvin'a, beda mogli myslec o Play-Offach jako wild-card. Watpie zeby udalo im sie pokonac Packers (komukolwiek z reszta w tej dywizji), ale widac ze ta druzyna ma potencjal i moim zdaniem moze stac sie lepsza od Lions.

Giants staja przed trudnym wyzwaniem w meczu przeciwko Packers. Lubie Niebieskich z Nowego Jorku, aczkolwiek male maja szanse w starciu z Green Bay. Cruz, jeden z glownych targetow Manninga, jest kontuzjowany. Eli musi zagrac na wysokim poziomie (na co go stac), zeby odpowiedziec na atak Green Bay. Warto podkreslic, ze pomimo swietnej ofensywy ich obrona zajmuje 30 miejsce w lidze (dziurawa defensywa Colts zajmuje pozycje wyzej). Jedynym sposobem na Rodgersa wydaje sie byc czeste blitzowanie.

Czekam z niecierpliwoscia na spotkania Denver i Minnesoty oraz Saintsow z Lionsami. Ciekawe czy Tebowowi znowu uda sie wygrac, choc pomimo ze go lubie, zycze mu tym razem przegranej. Mam nadzieje rowniez, ze Saints pokaza znowu pazur i rozgromia Lions, tym bardziej ze defensywa pozbawiona jest ukaranego Suha. Mecz Saints vs. Packers wydaje sie byc najprawdopodobniej meczem o mistrzostwo NFC. Saints ostatnimi czasy sa swietnie dysponowani i posiadaja o wiele lepsza defensywe.

[b]Vince Lombardi[/b]

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-12-02, 09:35   

Na początek lanie w Seattle , obstawiałem ich wygraną ale żeby aż tak , totalna klapa w Philadelphi , wychodzi na to że Dallas wygraja dywizję . Bardzo ciężki mecz dla Giants wierzyłbym w wygraną w pełnym składzie , niestety ofensywa strasznie się posypała. Co do Saints , moim zdaniem wygladają lepiej niż Packers, te wszystkie zachwyty nad ich grą , chyba sie skończą jak trafią na naprawdę solidną defensywę. Moim zdaniem Saints na tą chwilę są drużyną bardziej kompletną. Bardzo ciekawy mecz w Houston dla gospodarzy, pomimo przewagi dwóch meczy nie lekceważyłbym Tennesee . No i na koniec mam nadzieję że krytykowany Sanchez poprowadzi Jets do wygranej. No i bardzo jestem ciekaw rozmiarów porażki Colts.

Figrin

Wysłany: 2011-12-02, 12:39   

Co dp meczu Philly, to jeszcze na 4:30 przed koncem mieli ralne szanse na wygranie, ale wtedy fatalny interception Vienca Younga. Co tu dużo mówić, ten mecz dla Seatlle wygrał Lynch, niesamoiwta dyspozycja.

orlando 

Wysłany: 2011-12-02, 19:44   

Na stronie NFL tytuł artykułu mówi sam za siebie " Andys wake up call" Przegrać z Seattle to troche słabo ?? Mam nadzieje że reszta tygodnia bedzie duzo lepsza . Wg mnie najciekawszy bedzie mecz w Texasie miedzy HOU a ATL. Na dzien dzisiejszy obydwie druzyny są w PO ale Atlancie wygrana przyda się bardziej. Cleveland z Baltimore również będzie ciekaiwe :) to bedzie dobry tydzień :)

Michal26
Administrator

Wysłany: 2011-12-04, 09:24   

Zwolnienie McNabba to dobry ruch moich Wikingów. Sprawdził się on jako mentor dla Pondera, ale rookie gra lepiej w tym sezonie. Wątpię, że McNabb znajdzie gdzieś pracę jako starter.
Bardzo uważnie będę oglądał mecz Pittsburgha z Cincinatti, drużyna Bengals wyrasta na całkiem silną, zaczynam im bardzo kibicować :)
A co do Giants - już raz zepsuli komuś niepokonany sezon ;-) Może mała powtórka ?

Corn

Wysłany: 2011-12-04, 09:37   

[quote="Michal26"]A co do Giants - już raz zepsuli komuś niepokonany sezon ;-) Może mała powtórka ?[/quote]
Dlaczego zawsze te najciekawsze mecze mam tuż przed ciężkim kolokwium? Jeszcze nie było tak, żebym się w niedziele do czegoś nie uczył i akurat coś ciekawego działo się w Green Bay. Meh... jakies fatum.

orlando 

Wysłany: 2011-12-04, 10:34   

No ja licze dzisiaj szczególnie na Giants, szczególnie że grają u siebie . Powinni to wykorzystać :)

kepic 

Wysłany: 2011-12-04, 13:17   

Cóż, ja lubię takie mecze, a NYG jeśli nie wygra teraz to dogonić Dallas będzie ciężko, mocno na nich liczę bo z tak agresywnym frontem to może być jedna z nielicznych defensyw na Rogersa. :giants:

Simpson 

Wysłany: 2011-12-05, 17:08   

Cisza na forum chyba fani Giants mają ciężką chwile ;-) na szczęście ich Arizona pogoniła Dallas i nic się nie zmieniło. Po meczu NYG z Packers to ich stawiam zdecydowanie do wygrania rywalizacji z Cowboys. Bardzo ciekawy mecz.
Benalgs jednak padli Stalowi napędzają się przed PO i myślę że razem z Ravens zameldują się w Wild Card.
Tebow nadal ma MOC na nieszczęście Raiders już liderują po porażce Oakland :-/ Co do Dolphins szkoda że nie grali od początku tak jak obecnie od 5 tygodni.
Bears maja kłopot i to spory jeśli szybko coś nie zrobią będzie po sezonie.
Fajne spotkanie w Nowym Orleanie no i Saints na chwilę obecną widzę w finale NFC z Packers.

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-12-05, 17:23   

Niestety, taka porażka boli, ale z drugiej strony uważam że Green Bay oprócz świetnej ofensywy maja bardzo duży limit szczęścia które w pewnym momencie się skończy. Jak pokazał wczorajszy mecz , wszystko stawiają na ofensywe , oprócz przechwytu , tracili mnóstwo yardów. Podtrzymuję zdanie że w tej chwili Saints są dla mnie większym faworytem niż Packers. Bardzo silna wydaję się też ekipa Texans , kolejny rozgrywający i kolejna wygrana. Co do Bears to naprawdę trudno im będzie , do Cutlera dołączył Forte i ofensywa wygląda kiepsko. Baltimore i Steelers nabierają rozpędu przed play - off. Po cichu liczę że Jets też łapią wiatr w żagle.
Co do Raiders to raczej nie będzie zwycięstwa w dywizji a chyba tylko tak można trafić do PO.

Pozdrawiam

EnsiferuM

Wysłany: 2011-12-05, 17:55   

Dla fanow Bears'ow ten week jest lekko okraslajac nie za mily.
Rezerwowy QB - Hanie poprowadzil juz po raz drugi w sumie, druzyne z Chicago do porazki, w meczu z riders czeste INT byly przyczyna porazki, a w tym z Chefs'ami bez watpienia wszystko bylo porazka przez Hanie'go.
Smiem stwierdzic ze lepiej poradzil by sobie McNabb na jego miejscu, bo wydaje mi sie ze potrafilby dokonac 10 punktow dla druzyny.
Tego tez nie rozumiem, dlaczego rezerwowy bears ktory jest juz chyba 4/5 lat w klubie nadal nic nie potrafi (z wyjatkiem 4 int na gre oraz 10 sackow na gre). Nie rozumiem czemu Bears nie moga w drugim Picku w drafcie wybrac jakiegos zdolniejszego rezerwowego QB.

kepic 

Wysłany: 2011-12-05, 17:58   

Cóż niedużo brakło, myślę iż NYG byli zdecydowanie najbliżej pokrzyżowaniu planów GB o perfect season, szacun dla Rogersa za stalowe nerwy i doskonały drive prowadzący do zwycięstwa. Mimo porażki myślę że jeśli błękitni się sprężą to bezpośrednie mecze z Dallas wyłonią ekipę zdolną powalczyć w PO nawet z ekipami z Nowego Orleanu czy Green Bay. Podobało mi się co robiła defensywa przeciwko temu atakowi i jeśli popracują jeszcze nad man coverage to będzie nieźle.

Co do GB to oni po prosty przykręcają śrubkę wtedy kiedy trzeba i wygrywają i pokażą to w PO.

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-12-05, 18:28   

Co do GB to oni po prosty przykręcają śrubkę wtedy kiedy trzeba i wygrywają i pokażą to w PO.

Kurcze mam troche mieszane uczucia co do Green Bay , niby wszystko świetne , Rogers fakt rewelacja, ale zauważ dwie akcje , przyłożenie Jenningsa , ledwo utrzymał piłkę i przyłożenie Drivera , to drugie stopy jakieś 10 cm i też byłby na aucie jak chwile wcześniej któryś z Giants. No i kluczowy odbiór Nelsona tak samo , wszystko na krawędzi. Oczywiście ogromny szacunek dla takiego wachlarza zagrań i dla całej OL, ale uważam że stracili czujność , a mecz z NYG jeszcze ich w tym przekonaniu utwierdził, uważam że jak ktoś odskoczy na pare punktów , naprawdę mogą się nie pozbirać. Na tą chwilę wynik jest lepszy niż gra takie mam odczucia.
A co do NYG , dlaczego nie graja tak z teoretycznie słabszymi rywalami, na szczęscie wszystko zależy od nich ( dwa razy Cowboys i raz Redskins )

Pozdro

Simpson 

Wysłany: 2011-12-05, 18:36   

[quote="michu_bronx"]Kurcze mam troche mieszane uczucia co do Green Bay , niby wszystko świetne , Rogers fakt rewelacja, ale zauważ dwie akcje , przyłożenie Jenningsa , ledwo utrzymał piłkę i przyłożenie Drivera , to drugie stopy jakieś 10 cm i też byłby na aucie jak chwile wcześniej któryś z Giants. No i kluczowy odbiór Nelsona tak samo , wszystko na krawędzi. [/quote]
No i właśnie te drobne szczegóły pokazują mistrzowski charakter który jak dla mnie obecnie posiadają. Porażka kiedyś przyjdzie jak powiedziałeś wszystko na krawędzi czas pokażę jak długo będą w takiej formie. Chciałbym zobaczyć ich spotkanie z Saints myślę że było by emocji ponad miarę :-D
A Giants życzę PO bo fajnie zdecydowanie ich lepiej się ogląda choćby od Cowboys.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi