Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-10-25, 13:22
NFL Tydzień 6
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2011-10-15, 00:04   NFL Tydzień 6

Jak w temacie 8-)

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-10-15, 12:23   

Witam.

Mnie najbardziej ciekawią trzy spotkania.
Giants - Bills , Lions - San Francisco no i na deser Ravens - Texans.
Jeżeli nowojorczycy przegrają ten mecz to znowu nie będzie play-off , takie jest moje zdanie , liczę na równą grę przez cztery kwarty. Zobaczymy czy Detroit podtrzymają serię wygranych, no i bardzo jestem ciekaw jak po tygodniu przerwy zaprezentują się zawodnicy z Baltimore. Na espn pokazują mecz Detroit , a po nim mecz Dallas tak więc zapowiada się ciekawy wieczór.
pzdr

Figrin

Wysłany: 2011-10-15, 14:06   

faktycnie Giants - Bills moze byc bardzo ciekawe, bo Detroit tez jest troche niespodzinka w tym sezonie mozna powidziec, wiele osob nie spodziewalo sie od nich tak dobrej postawy. A Giants? Po ostatniej przegranej teraz będa chcieli bardzo wygrac, bo jak wspomniał michu_bronx, mimo, ze jeszcze polowy sezonu nie ma, to juz takie mecze moga zadecydowac o ich wysteope w post-season.

NIewątpliwie mecz Ravens będzie chciał zabaczyć ze względu na ich obroń,e która znowu myślę, że zapenwi im zwyciestwo. Baltimore moga byc powaznym zagrozeniem dla kazdje pojedynczje drzuyny w NFL, ale myślę, że jeszcze nie stac ich na cos wiecej...

merctedess

Wysłany: 2011-10-15, 16:18   

Ja z kolei mam nadzieję że Lions w tym tygodniu potrzymają swoją serię zwycięstw.Wiadomo Niners grają nie najgorzej ale uważam że na Ford Field szans nie mają.Któryś z ekspertów NFL.com po drugim lub trzecim tygodniu powiedział że mimo że Lions mają bilans 2:0 i tak nie wejdą do playoff.Chciałbym zobaczyć jego minę po meczu w niedzielę.Trzymam kciuki za Lwy bo grają całkiem przyjemnie dla oka,a co do playoff.Fajnie zobaczyć jakąś nową ekipę w tym gronie :)

orlando 

Wysłany: 2011-10-16, 15:42   

ja też czekam na mecz Buffalo oraz Detroit. 6-0 dla Lions to byłoby już COŚ :) A buffalo mysle że zapewni nam dobre widowisko

Simpson 

Wysłany: 2011-10-16, 16:35   

A ja liczę na walkę Bills w NY może kolejna niespodzianka choć czy można za taką uznać drużynę z 4-1 na koncie :-D Mam także nadzieję na zwycięstwo Raiders ;-)
Co do meczu w Detroit lubię Lions ale kibicować będę 49ers, spotkanie zapowiada się niezwykle ciekawie patrząc na obecną grę obu zespołów. Można uznać w pewnym sensie za hit kolejki :mrgreen: kto by przypuszczał jeszcze rok temu 8-)

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2011-10-17, 09:32   

Witam.
Jak wrażenia. Parę ciekawych wyników było w niedzielę , rzuca się w oczy że wiele meczy rozstrzygała ostatnia punktowa akcja którejś z drużyn. Na żywo oglądałem Lions , cóż przegrali ale trzeba powiedzieć że świetnie w ofensywie biegowej zaprezentowała się drużyna z San Francisco. Bilans 5-1 i taka gra , chyba pozwolą im wygrać dywizję. Drugi mecz na espn ,Dallas z New England był ,można powiedzieć dziwny . Atak New England w statystykach najlepszy , a tutaj 4 straty i co ciekawe wczorajszy mecz wygrała tak krytykowana defensywa.
No i ostatni drive New England - majstersztyk , warto było czekać na takie zakończenie.
Pozatym wygrana w dobrym stylu Baltimore i Green Bay.
No i na koniec co mnie bardzo cieszy świetny mecz Bradshawa i ważna wygrana Giants , odetchnąłem z ulgą,nadal jest szansa na zwycięstwo w dywizji.

Simpson 

Wysłany: 2011-10-17, 13:10   

[quote="michu_bronx"]Jak wrażenia. [/quote]

Wrażenia co do tej kolejki to Packers idą po swoje na razie jak po maśle. Zwycięstwo Raiders i kalendarz dają nadzieję że na półmetku drużyna Seby będzie miała bilans 6-2 :-D oby tak dalej.
Co do meczu w Detroit bo to spotkanie chyba najwięcej uwagi przykuło forumowiczów, fajne spotkanie z emocjami do końca. Przerwana passa Lions mam nadzieję że nie podziała negatywnie na tą drużynę i z bilansem 5-1 nadal stawiam ich w gronie drużyn w PO. Co do drużyny 49ers której kibicowałem w tym spotkaniu zaskakują mnie co raz bardziej pozytywnie ;-) Alex Smith w tym sezonie jak by na nowo się narodził i w decydującym momencie 4 próbie daje TD. Widać trener Harbaugh poukładał, wręcz odmienił drużynę z San Francosco. Oglądając filmiki z szatni po spotkaniach samemu dostaję się MOCY. Atmosfera kapitalna widać przekłada się na wyniki. Czekam na kolejne spotkania drużyn z Bay Area bo emocji w nich nie brakuje. A na chwilę obecną czekam na pojedynek 12 tygodnia Ravens - 49ers i pierwsze derby braci Harbaugh na ławkach trenerskich na przeciwko 8-)

grzegorz_polomski

Wysłany: 2011-10-17, 14:09   

Nie widziałem meczu New England, ale co mnie zaskoczyło patrząc w statystyki to tylko 45 jardów Welkera.
Powoli robię sobie smaka na Green Bay@Lions.

oceansizer 

Drużyna: Pats, Eagles..... Vikings, Rams.
Zawodnik: D. McCourty, R. Gronkowski, L. Fitzgerald, T. Brady.
Wysłany: 2011-10-17, 18:43   

Co do spotkań, to czekałem najbardziej na NE z Dallas. Oczywiście cieszy mnie zwycięstwo Patriots, ale trochę szkoda mi kolejnej "feralnej" przegranej Dallas. Najpierw Jets, potem Detroit, a teraz New England. Kolejna ciekawa rzecz, to postawa Tampy, która gra dosłownie w szkocką kratę, a Freeman przeplata tragiczne mecze z naprawdę dobrymi. Zobaczymy, cz y w ostatecznym rozrachunku wyjdzie to ekipie na zdrowie. Niestety Vikings i Rams chyba powoli moga myśleć o top 5 w drafcie.

MagicKris

Wysłany: 2011-10-18, 02:19   

Zaskakujaca jest postawa Vikings. Od dawna widac, ze McNabb nie jest w formie i jednak lepszym wyjsciem byloby dac sie ograc Ponderowi, ktory ma zadatki na calkiem niezlego QB. Dziwny jest rowniez stopien wykorzystania Adriana Petersona (na ktory on sam rowniez narzekal) - w ostatnim meczu 12 carries przez caly mecz w wykonaniu najlepszego RB ligi. W przypadku slabego QB sytuacja powinna jednak troche inaczej wygladac, biorac pod uwage fakt, ze AP potrafi zdobywac punkty (patrz mecz z Cardinals week 5). Jezeli nie zmienia McNabba na Pondera to mysle, ze moga znalezc sie razem z Miami, Indianapolis i St. Louis w walce o nr 1 w drafcie. Chociaz Rams moga znacznie poprawic swoja gre, w wyniku pozyskania Brandona Lloyda z Denver.

[b]Vince Lombardi[/b]

merctedess

Wysłany: 2011-10-18, 07:31   

[quote]Chociaz Rams moga znacznie poprawic swoja gre, w wyniku pozyskania Brandona Lloyda z Denver.[/quote]

Nie tyle pozyskania Lloyda co po prostu łatwiejszych rywali pod koniec regular season.Uważam że Rams są najlepszym teamem z grona drużyn które wymieniłeś.

A co do McNabba to dziwię się że chciała go jeszcze jakaś drużyna.Jest cieniem człowieka którym był kilka lat temu i nie jest w stanie poprowadzić Vikes do zwycięstw.Ponder to jedyne odpowiednie rozwiązanie.

MagicKris

Wysłany: 2011-10-18, 18:12   

http://www.nfl.com/news/s..._headline_stack

Ciekawe posuniecie ze strony Raiders. Po kontuzji jakiej doznal Campbell nie mieli przyzwoitego QB, a teraz moze byc nawet i lepiej. Jak sie postaraja to wywalcza sobie miejsce w PO, nawet jezeli nie uda sie pokonac Chargersow w dywizji, to i tak mysle ze na dzika karte powinni sie zalapac.

Ciekawe czy przed dzisiejszym zamknieciem okienka transferowego zobaczymy jakies niespodziewane wymiany.

[b]Vince Lombardi[/b]

merctedess

Wysłany: 2011-10-18, 18:29   

[quote="MagicKris"]http://www.nfl.com/news/story/09000d5d8233c392/article/raiders-agree-to-terms-to-acquire-bengals-palmer?module=HP11_headline_stack

Ciekawe posuniecie ze strony Raiders. Po kontuzji jakiej doznal Campbell nie mieli przyzwoitego QB, a teraz moze byc nawet i lepiej. Jak sie postaraja to wywalcza sobie miejsce w PO, nawet jezeli nie uda sie pokonac Chargersow w dywizji, to i tak mysle ze na dzika karte powinni sie zalapac.

Ciekawe czy przed dzisiejszym zamknieciem okienka transferowego zobaczymy jakies niespodziewane wymiany.[/quote]

Może i ciekawe ale tak jak potraktowali Campbella się nie robi.Ok doznał kontuzji wykluczającej go z tego sezonu i w ogóle.Musieli wypełnić lukę OK.Tyle że Dwa first round picks to chyba nie są za rozgrywającego który ma zostać tylko do końca sezonu.Teraz Campbell musi szukać sobie drużyny i tyle...

MagicKris

Wysłany: 2011-10-18, 18:34   

Watpie zeby Raiders dali 2 first round picki (chyba ze zajda daleko w PO). Palmer i tak nie gral w Cinncinanti wiec zrobili na nim calkiem niezly biznes.

Faktycznie Raiders zachowali sie troche nie do konca fair w stosunku do Campbella, ale widac ze bardzo im zalezy na wygranej. Poza tym gdy Jason wroci po kontuzji wtedy okarze sie kto tak na prawde bedzie 1 QB, bo nie wiadomo w jakiej kondycji jest Palmer, ktory mial za soba kiepski sezon 2010.

[b]Vince Lombardi[/b]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi