Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Lauri
2011-09-23, 20:28
NFL Tydzień 2
Autor Wiadomość
Simpson 

Wysłany: 2011-09-17, 15:29   NFL Tydzień 2

Chyba czas najwyższy, więc pozwolę sobie założyć ten temat. ;-)

orlando 

Wysłany: 2011-09-17, 17:12   

Już jutro Tydzień 2 :) Ja czekam na odbicie się zespołu z Pittsburgha, w meczu z Seahawks powinni łatwo wygrać. Emocjonująco zapowiadają również mecze Patriots-Chargers oraz Bears -Saints. Oby Week 2 był tak samo emocjonujący jak pierwszy xD

Simpson 

Wysłany: 2011-09-19, 09:55   

Drugi tydzień za nami, też dość ciekawy. Ravens kto oglądał to widział chyba za dużo pewności siebie dostali po wygranej ze Steelers bo teraz wyglądało jak by zlekceważyli po trochu rywala co ich mocno zgubiło. Jak dla mnie najciekawsze spotkanie w Buffalo, SF i stolicy. 2-0 Bills i Redskins tego bym się jakoś nie spodziewł przed sezonem. Lions idą jak burza :) Texans no w tym sezonie muszą być PO, Colts na chwilę obecną na dnie. Czekam jeszcze na dzisiejsze spotkanie, myślę że może być ciekawie 8-)

watergate 

Wysłany: 2011-09-19, 10:11   

No i proszę, na czoło NFC East wychodzą Redskins z 2-0 :) . Tego się chyba mało kto spodziewał. Bardzo podobał mi się mecz w San Francisco. 49ers, mimo porażki, zaprezentowali się bardzo dobrze. Aż mam nieśmiałą nadzieję, że wreszcie coś zaskoczyło w tej drużynie, aczkolwiek oczywiście na prognozy jest jeszcze za wcześnie. Z drugiej strony comeback Romo to chyba jedno z największych wydarzeń w tym tygodniu (obiektywnie mówiąc, bo subiektywnie to jasny szlag mnie trafia).
Czekam z niecierpliwością na dzisiejszy mecz. Miejmy nadzieję, że Giants odbiją się na baranich rogach i dolecą aż do playoffów ;)

Ostatnio zmieniony przez watergate 2011-09-19, 13:10, w całości zmieniany 1 raz  

orlando 

Wysłany: 2011-09-19, 13:04   

No ten tydzie równie mocny. Steelers wygrali w dobrym stylu do ZERA :) San Francisco z Dallas to mecz jak dla mnie najlepszy. emocje cały czas i w efekcie wygrany OT przez Dallas. Szkoda mi natomiast Chargers bo szli na równi z Patriots, ale 4 straty przekreśliły dobry wynik. Za każdym razem jak było blisko Red Zone to strata;/ Lions w końcu cisną, bo ostatnie sezony niemrawe, teraz w końcu coś ruszyło.

Simpson 

Wysłany: 2011-09-19, 13:28   

[quote="orlando"] Lions w końcu cisną, bo ostatnie sezony niemrawe, teraz w końcu coś ruszyło.[/quote]
Oby Staffordowi nic się nie przydarzyło i nie dolegało, może KC nie było wielkim rywalem ale po 2 week ma z Bradym najwięcej podań na TD. A no i jeszcze Fitzpatrick też 7 :-D

Bratt

Wysłany: 2011-09-19, 17:17   

Zdecydowanie ciekawy weekend :] Na żywo śledziłem Pantery vs Green Bay i sie nei zawiodłem ;] Poza tym zwroty w meczach Buccaners z Vikings i Raiders z Bills też były interesujące :] a na niedzielny deser jeszcze Pats vs Chargers :] z chęcia pobiorę i obejrzę Dallas vs 49ers bo musiało być niezwykle ciekawie również :]

Adaliah 

Wysłany: 2011-09-19, 18:04   

Już w 3 kwarcie uznałam, że Chiefs osiągnęli dno, ale zmieniłam zdanie (nawet przy ostatecznym wyniku) i jednak uważam, że to Tampa Bay zasługuje na oglądanie dalszych rozgrywek z poziomu dna Rowu Mariańskiego i trzech metrów mułu (wygrać Z VIKINGS rzutem na taśmę!!!).
Patrząc po wynikach to niektóre mecze były z pewnością ciekawe (choć nie miałam jeszcze czasu na wszystkie highlights), ale ogółem to tydzień nie wygląda tak dobrze jak poprzedni. No, ale dam im się rozkręcić ^^.

PS. Przyjmuję zakłady kiedy i z czym Cam Newton wyląduje na injury list, bo przy takiej taktyce i stylu gry właśnie tam zmierza z wielkim CONCUSSION w najlepszym wypadku.

Krach-U

Wysłany: 2011-09-20, 09:16   

Wspaniały mecz w Buffalo niestety skończył się porażką Raiders, ale jak się dopuszcza do touchdownu przy każdym possesion przeciwnika w drugiej połowie to o sukces będzie bardzo ciężko. Dobra postawa 49ers. Jak dla mnie główny kandydat do zwycięstwa w NFC East, a i możliwe, że zakończą sezon z dodatnim bilansem. Newton jak na razie niesamowity, jeśli uda mu się wyeliminować błędy i poprawić celność rzutu wyrośnie na wielką gwiazdę. Monday Night Football - żenada.

Simpson 

Wysłany: 2011-09-20, 11:45   

[quote="Krach-U"]Newton jak na razie niesamowity, jeśli uda mu się wyeliminować błędy i poprawić celność rzutu wyrośnie na wielką gwiazdę.[/quote]

Może i niesamowity rzuca dużo zdobywa ogromną ilość jardów, ale zaliczył też i 4 Int. Gra dołem leży strasznie Panterom, jeśli trafi a myślę, że już nie długo na odpowiedniego obrońcę może to dla niego miło się nie skończyć z takim stylem gry. Jednak jestem bardziej fanem wyśrodkowania gry dołem a górą choćby z Clausenem. No ale zobaczymy. Życzę mu i tak jak by nie było jak najlepszego sezonu ;-)

Bratt

Wysłany: 2011-09-20, 15:52   

Co do Cama Newtona to fakt, to on podejmuje decyzje gdzie jak i do kogo podać i faktycznie nie ustrzegł się błędów ale w całej rozciągłości zgodzę sie z komentatorami spotkania na CNBC bodajże: to jest jego pierwszy sezon i do błędnych decyzji ma prawo. Gra w NFL zdecydowanie różni sie od NCAA i jeśli tylko Newton wyciągnie wnioski i będzie ostro pracował to będzie świetnym QB w tej lidze. Z całą pewnością trzeba tego chłopaka i jego poczynania obserwować.

PS.
Nie jestem fanem panter ale życzę im żeby Newton "wyrósł" na jednego z najlepszy QB w lidze.

krychu9

Wysłany: 2011-09-20, 16:27   

[quote="Krach-U"]Wspaniały mecz w Buffalo niestety skończył się porażką Raiders, ale jak się dopuszcza do touchdownu przy każdym possesion przeciwnika w drugiej połowie to o sukces będzie bardzo ciężko...[/quote]
co za porażka jeszcze takiego meczu nie widziałem cios za cios i skończyło się na tym żę Raidersi przegrali :-x :cry:

merctedess

Wysłany: 2011-09-20, 16:38   

[quote]co za porażka jeszcze takiego meczu nie widziałem cios za cios i skończyło się na tym żę Raidersi przegrali :-x :cry: [/quote]

Porażka to była...Na Ford Field,jeśli gra Chiefs będzie wygladała tak dalej,to myślę że mogą ustanowić rekord w straconych punktach w RS.Obok Colts wydają się być najgorszą drużyną sezonu.

kepic 

Wysłany: 2011-09-20, 20:09   

Pozwoliłem sobie obejrzeć mecz GB vs. Panters ciekaw postawy młodego QB przeciw lepszej obronie niż tydzień temu i klika uwag o tak dyskutowanej grze Cama. Zgodzę się w całej rozciągłości zgodzę z Bratt'em chłopak naprawdę ma potencjał i potrzeba co najmniej sezonu aby się przestawił na grę w NFL i nie ma co się oszukiwać duży wpływ na jego grę będzie miał sztab trenerski i postawa OLine. Nie ma co tu się łudzić bez ich pomocy to może się skończyć różnie czyli albo urazem, czego nikomu nie życzę albo i 10 INT. Chłopak dużo rzuca, robi to dość celnie i ma moc w ręce ale trzeba czasu żeby przestał podejmować ryzykowne decyzje i nauczył się że CB w NFL to nie to samo co NCAA. Ogólnie miło się patrzy na jego grę i myślę że Carolina będzie miała z niego pociechę, bądź co bądź mimo trzech INT uzbierał 432 jardy, jedno TD i przebiegł 53 jardy również zdobywając TD. Nie byłem jego fanem w NCAA ale obiektywnie patrząc może zrobić furorę w NFL i życzę mu jak najlepiej.

Adaliah 

Wysłany: 2011-09-20, 23:19   

Jak dla mnie problem Newtona nie polega na tym, że rzuca niecelnie, tylko nie ogarnia gdzie może podać. Stąd interceptions i, co mnie najbardziej zadziwiło w jego grze w meczu z Green Bay - rushing. Rookie szybko skończy, jeśli dalej będzie panikował (hm, nawet początkowo myślałam, że to jego buta XD) i próbował sam zdobywać jardy, bo to szybka droga do kontuzji (vide - uraz Rodgersa w zeszłym roku w meczu przeciw Lions). Ja tam jakoś specjalnie nie opłakuję jego błędów w ostatnim meczu, ale mam nadzieję, że się wyszkoli, bo to naprawdę interesujący zawodnik.

A i innej beczki - czy to tylko mnie się wydaje, czy sporo zawodników najzwyczajniej w świecie się roztyło? o.O

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi