Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz 2014-10-30, 14:14 |
NFL 13/14: Tydzień 6 |
Autor |
Wiadomość |
Jacob
|
Wysłany: 2013-10-10, 22:25 NFL 13/14: Tydzień 6
|
|
|
Tydzień zaczynamy od spotkania Giants - Bears. Ekipa z Nowego Jorku ma ostatnią szansę na podjęcie walki o playoff. Eli Manning notuje najgorszy start i szczerze wątpię w wygraną z drużyną Chicago. Przypomnijmy, Giants (bilans 0-5), Bears (bilans 3-2). W dalszych meczach, ciekawie zapowiada się Saints vs. Patriots, gdzie prawdopodobnie powrócić ma Rob Gronkowski. Broncos grają z Jaguars, gdzie prawdopodobnie znów padnie jakiś rekord ;). Rozpiska na ten tydzień:
Niedziela 19:00 :
Packers vs. Ravens
Bengals vs. Bills
Lions vs. Browns
Rams vs. Texans
Panthers vs. Vikings
Raiders vs. Chiefs
Steelers vs. Jets
Eagles vs. Buccaneers
Mecze o 22:05 :
Jaguars vs. Broncos
Titans vs. Seahawks
Mecze o 22:25 :
Saints vs. Patriots
Cardinals vs. 49ers
Mecz o 2:30 :
Redskins vs. Cowboys
Monday Night Football - 2:40 :
Colts vs. Chargers
A wy jakie mecze będziecie oglądać i jak typujecie ? ;) |
_________________ Jakub Kaczmarek |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2013-10-11, 00:54
|
|
|
Typuję zwycięstwa Bears, Packers, Lions, Texans, Vikings, Chiefs, Steelers, Eagles, Broncos po zaciętej końcówce, Seahawks, Patriots po dogrywce, 49ers, Cowboys, Colts.
Do obejrzenia:
Packers vs. Ravens
Saints vs. Patriots
Redskins vs. Cowboys
Colts vs. Chargers
Cztery mecze tym razem na żywo postaram się obejrzeć, bo dzisiaj w nocy wygrywa u mnie spotkanie ligi MLB Tigers - Athletics, już w fazie playoffs. |
|
|
|
 |
Sothis

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2011 Posty: 119 Skąd: GÓRNY ŚLONSK
|
Wysłany: 2013-10-12, 11:16
|
|
|
dość ciekawy meczyk NYG-Bears! Zgodnie z przewidywaniami zwycięstwo Bears. To co robi Eli w tym sezonie to jakaś totalna tragedia. Nie przepadam za NYG ale czasami aż ich żal. Pierwszy mecz Chicago jaki widziałem od dłuższego czasu i muszę przyznać, że ciekawie wygląda ich gra. Jest to napewno team na playoffs ale raczej nie na SB. Ot taka solidna drużyna , coś jak Chiefs w tym sezonie. Bardzo poprawnie Cutler. Ciekawie określili go komentatorzy NFL network coś w stylu "jak ma dobry dzień gra bardzo dobrze, a jak ma zły to widzi "duchy" na boisku do których podaje "
Ciekawe co będzie dalej z NYG.
Z następnych meczyków postaram się obejrzeć albo Tampę albo GB-Ravens, później bankowo dla mnie szlagier PATS-Saints, na deser Redskins-Cowboys (bardzo ciekawi mnie postawa ROMO po ostatniej "strzelaninie", no i Indy-SD tutaj stawiam na dość pewne zwyciestwo Colts.
ps. przykre wiadomości odnośnie syna Petersona |
|
|
|
 |
m6k3
Man of Steel

Drużyna: Eagles, Texans, Patriots
Zawodnik: Wielu
|
Wysłany: 2013-10-12, 11:42
|
|
|
Niestety Bears - Giants widziałem tylko z recapów wieć nie będę sie specjalnie o tym meczu wypowiadał, nie uznawałem go też za ciekawy gdyś Eli Manning gra straszną rzepę
Na co rzucę w tym tygodniu oko Eagles: Bucks no i w tym meczu dość ciężko mi wytypować faworyta zobaczymy jak zagra Foles.
Umrę jak nie zobaczę Saints:Patriots - Liczyłem na pojedynek Gronkowskiego z Grahamem ale z tego co się dowiaduje, Gronk chyba jeszcze nie wróci na to spotkanie co nie zmienia faktu że jest ona ciekawe
Zobaczę też Cardinals:49ers a to z czystej sympatii do spadającej ostatnio gwiazdy Larrego Fitzgeralda (liczę na przełamanie ) |
|
|
|
 |
rooted

|
Wysłany: 2013-10-12, 19:46
|
|
|
U mnie najpierw Steelers - Jets co może zabrzmieć jak akt masochizmu, ale chciałbym w końcu zobaczyć zwyciestwo Steelers.
Potem Saints - Pats, a w tygodniu z odtworzenia Titans-Seahawks / Packers-Ravens.
Z innej beczki:
http://www.nfl.com/news/s...-regular-season
więc dla fanów Raiders, Falcons czy Jaguars realna możliwość obejrzenia swojej drużyny na żywo już za rok.... |
|
|
|
 |
Bart3k

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
|
Wysłany: 2013-10-13, 09:41
|
|
|
Na początek Packers - Ravens, a następnie Saints - Patriots. W poniedziałek zobaczę może jeden mecz z odtworzenia. |
|
 |
Agrch
|
Wysłany: 2013-10-13, 22:16
|
|
|
Przepraszam... jako ze NFL na powaznie interesuje sie od jakichs 2-3 sezonow to czy ktos mi moze powiedzeic czy tegoroczny P. Manning to lepszy Manning niz kiedykolwiek w Indianapolis?
Ciekawe czy Vick jeszcze bedzie starterem w Eagles. |
|
|
|
 |
m6k3
Man of Steel

|
Wysłany: 2013-10-13, 22:53
|
|
|
Obejrzałem Eagles:Bucks i czas na kilka moich przemyśleń na szybko. Foles sprostał chyba oczekiwaniom i zagrał świetne spotkanie bardzo pomogła mu dobra gra lini ofensywnej.
Cytat: | Ciekawe czy Vick jeszcze bedzie starterem w Eagles. |
Myślę że taki występ Folesa tylko przyśpieszy powrót Ciekawe czy Vicka na parkiet, który będzie chciał udowodnić że to on jest pierwszą opcją . Pamiętajmy też że dziś Foles wkręci takie statystyki przy grającej piach od początku sezonu Tempie. |
|
|
|
 |
czapski

|
Wysłany: 2013-10-14, 08:07
|
|
|
Tampa grała piach, ale raczej nie w defensywie, sprawdzcie jak slabe numerki wykrecil Brees przeciwko nim wczesniej. |
|
 |
Bart3k

|
Wysłany: 2013-10-14, 10:02
|
|
|
Brady załatwił Saints w 60 sekund. Coś niesamowitego! Na dwie minuty przed końcem (kiedy Patriots stracili posiadanie piłki) chyba nikt nie wierzył, że można odwrócić losy tego meczu. Footbal to wspaniała gra. |
|
 |
m6k3
Man of Steel

|
Wysłany: 2013-10-14, 10:43
|
|
|
Zaczynam żałować że go wytradowałem w FF :D |
|
|
|
 |
Bart3k

|
Wysłany: 2013-10-14, 14:52
|
|
|
Ja żałuję, że wczoraj posadziłem na ławce w FF Edelmana - trochę jardów zrobił. Z tego samego powodu martwi mnie kontuzja Cobba, bo w tym roku na Cruzie nie mam co polegać chyba :P |
|
 |
kaliber
|
Wysłany: 2013-10-14, 15:23
|
|
|
Dwa mecze pokazały, ze niczego nie można być do końca pewnym, dobrze że oba zakończyły się pozytywnie, tzn wygraną Bengals i Patriots. Ci pierwsi sami sobie zgotowali problemy, chybiony FG Nugenta mógł sporo kosztować, na szczęście on sam w podobnej sytuacji w OT nie chybił i lepszy zespół wygrał. Natomiast ostatni drive Pats, poezja, Brady kolejny raz pokazał, że w takich sytuacjach jest chyba najlepszy w lidze. |
_________________ welcome to the jungle |
|
|
|
 |
Sothis

Drużyna: PATRIOTS, a potem Bucs, Packers, Saints,Seattle & Raiders
Zawodnik: T. Brady,B.Favre, V.Wilfork, R.Gronkowski, A. Rodgers, D. Brees
Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2011 Posty: 119 Skąd: GÓRNY ŚLONSK
|
Wysłany: 2013-10-14, 22:38
|
|
|
niesamowity mecz na Foxborough:) Dwóch z trzech moich ulubionych QB (trzeci Rodgers) naprzeciwko siebie. No i .... Panowie przyznaję się bez bicia przy int Tomka w okolicach 2 minut do końca nie wierzyłem i zbierałem się do spania, aż tu nagle.... TOM BRADY:) Strasznie się ciesze ze zwycięstwa a przede wszystkim z bilansu 5-1 w tak przetrzebionym składzie. Kiedy wydaje się, że już nic bardziej skopać się nie może wypada serducho drużyny Wilfork. Niby wraca Amendola ale jednak to nie Welker. Dobson co chwilę gubi piłkę. Edelman dwoi się i troi, ale jednak pięknej gry nie ma. Do tego schodzi z boiska Mayo i Talib, a jednak można. Jedna rzecz mnie w Pats i Tomku mega denerwuje. Dlaczego jak jest wynik niestykowy w okolicach 2-3 kwarty brakuje polotu, ryzyka. A jak jest minuta do końca zero time outs Tomkowi wchodzi wszystko i tylko pytaniem jest czy zdąży wyrobić się z czasem?? Jakaś blokada, zbytnie kalkulowanie kiedy nie ma noża na gardle???
Przy tej całej radości oczekuje na info o zdrowiu Taliba i Mayo. Talib jest najlepszy zawodnikiem PATS w tym sezonie. To jak wyłaczył Jonesa w Atlancie, Greena w Cinci i wczoraj Graham POEZJA.
Graja brzydko jak nigdy wygrywają jak zawsze. Będzie dobrze:)
Poza tym cieszy wygrana GB, smuci porażka Bucs(tu już po sezonie). Bardzo ciekawie zapowiada się dziś w San Diego.
ps. a Kansas dalej nieśmiertelne ...masakra |
|
|
|
 |
damiansport1
Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
|
Wysłany: 2013-10-15, 00:48
|
|
|
Najlepsze w tym 6-0 Chiefs, jest to, że Alex Smith...gra przeciętny sezon. Mało przyłożeń, straty też się zdarzają, bez szału też w jardach, gra po prostu dobrze, ale nic więcej.
Więc, tym bardziej ten bilans Kansas City robi wrażenie.
Sprawdziłem i Smith ma w tym sezonie ma bilans 7-3 jeśli chodzi o przyłożenia i int. |
|
|
|
 |
|