Forum NFL24 Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Dariusz Ankiewicz
2014-10-30, 14:13
NFL 12/13: Tydzień 16
Autor Wiadomość
Michal26
Administrator

Wysłany: 2012-12-21, 00:43   NFL 12/13: Tydzień 16

Week 16 już od soboty zawładnie sercami i umysłami kibiców NFL. W powietrzu czuć playoffy i kilka drużyn może mieć je już zapewnione w 16. kolejce. Hitów może nie aż tyle co tydzień temu, ale kilka spotkań powinno przykuć uwagę.

Co będziecie śledzić najuważniej w tę przedświąteczną kolejkę z najlepszą ligą futbolową na świecie? :-D

kaliber

Wysłany: 2012-12-21, 13:41   

Witam, zdecydowanie Bangals at Pittsburgh. Walka o wszystko. W pozostałych parach Giants w Baltimore i Seahawks vs 49`ers.

Adrian 

Drużyna: Bengals
Zawodnik: Burfict
Wysłany: 2012-12-21, 21:48   

Ja mam zamiar oglądać 49ers-Seahawks.

Figrin

Wysłany: 2012-12-21, 23:01   

Ja generalnie cały triple-header ;d tym bardziej, że w poniedziałek nigdzie rano nie muszę wstawać, więc szykuje się futbolowa uczta + oczywiscie mecz z soboty na niedziele :D W niektorych meczach bedzie juz mozna poczuc troche smak play-off, jak np tacy Giants nie moga odpuscic, to bedzie walka o kazdy cal :)

damiansport1 

Drużyna: Patriots, Packers
Zawodnik: Brady, Rodgers
Wysłany: 2012-12-22, 01:41   

Dokładnie. Tak samo, oglądam wszystkie trzy mecze które lecą na ESPN America. No i sobotnie spotkanie Falcons.

jasper 
SWATT Team

Wysłany: 2012-12-22, 09:53   

Oj nie przesadzajmy, że nie ma ciekawych meczów w tym tygodniu, może nie zawsze o coś, ale też myślę, że pewne zespoły będą chciały coś udowodnić. Niech mi nikt nie powie, że takie mecze jak Falcons@Lions, Saints@Cowboys, Bengals@Steelers, Giants@Ravens i 46ers@Seahawks nie będą ciekawe, a i inne też chętnie bym obejrzał.

Tylko jak zwykle za mało czasu na to wszystko :P

SaukkoWu 
Raider from Troy

Wysłany: 2012-12-22, 12:29   

ja postaram się oglądać dzisiejszy mecz, a jutro... będzie ciężko, bo czeka mnie świąteczne gotowanie... a o 19 grają Raiders-Panthers, Saints-Cowboys, Titans-Packers, Bengals- Steelers i to są mecze, które baaardzooo bym chciała zobaczyć. I akurat wszystkie muszą być na tą samą godzinę (damn!), a ja tak nie lubię oglądać powtórek... no cóż, trzeba ćwiczyć multitasking. A z późniejszych spotkań to ciekawią mnie Giants-Ravens i Niners-Seahawks i to też jakoś będę próbowała oglądać.

Matthew

Wysłany: 2012-12-22, 13:42   

Falcons- Lions będzie ciekawy, bo o ile Lions mają już po sezonie, to będą walić na Megatrona, żeby pobił rekord, więc piłki będą latac :-) Falcons może przetrenują jakieś zagrywki przed playoff:) Tak czy siak, Go Falcons!! :falcons:

damiansport1 

Wysłany: 2012-12-23, 14:12   

Falcons wygrali na dużym luzie. Ryan gra wspaniale aktualnie, niemal każde podanie dochodzi do celu, także przewage parkietu będą mieli aż do samego superbowl, więc ciężko będzie ich zatrzymać. Są absolutnie for real.
Packers fantastyczny pogrom zafundowali Titans, ale można było się tego spodziewać, po tym co pokazało Teenese z Jets. Tak czy inaczej jest ogień w Green Bay co dobrze wrozy przed playoffs.
Patriots po mękach wygrali z Jaguars, to nie był mecz Bradego zdecydowanie, więc należy docenić zwycięstwo nawet z tak słabym rywalem.
Steelers poza playoffs. Bengals zasłużenie sie tam znaleźli. Mieli po prostu lepszy sezon.

Piteroo 

Wysłany: 2012-12-23, 22:19   

Bardzo ciekawa końcówka w spotkaniu w Pittsburgh'u, dramat Big Bena a Tygrysy witamy w PO.

Bart3k 

Drużyna: NY Giants
Zawodnik: Eli Manning
Wysłany: 2012-12-23, 23:00   

Washington liderem dywizji. Tak jak przewidywałem - porażka Dallas. Tymczasem słaba gra Giants trwa w najlepsze. Po pierwszych minutach meczu widać, że może powtórzyć się sytuacja z zeszłego tygodnia.

Przy drugim posiadaniu Ravens długie podanie Flacco do Smith'a. Błagam, Webster to jest jakaś totalna pomyłka! Ile już takich podań w tym sezonie puścił. Przypuszam, że będą rzucać na niego przez cały mecz. Podobnie było przed tygodniem z Atlantą. ... I już 0:14...

damiansport1 

Wysłany: 2012-12-24, 03:04   

Niesamowici są Ci kibice Seattle. Już teraz wiem dlaczego nikt nie może ich pokonać na ich stadionie, oglądam pierwszy raz w tym sezonie Seahawks i ledwo co wytrzymuja mi sluchawki. Niebywała wrzawa. Szkoda tylko, że w playoffs nie zagraja ani razu u siebie, no chyba, że wygraja dywizje, ale w to watpie.

charlie 

Wysłany: 2012-12-24, 05:51   

Powiedzmy sobie szczerze - z taką grą G-Men nawet jeśli cudem awansują (a cud oznacza zwycięstwo z Philadelphią oraz porażki Dallas, Minnesoty i Chicago) to w styczniu zagrają co najwyżej raz...

I co tu jeszcze można dodać. Chyba tylko tyle, że nadzieja (kibica) umiera ostatnia....

michu_bronx 
Jets & Giants

Wysłany: 2012-12-24, 10:26   

Na wstępie , Wesołych Świąt wszystkim.

Co do niedzieli to po pierwsze ziściły się przewidywania że Giants mają najtrudniejszy kalendarz , ale z drugiej strony z taką defensywą jak w dwóch ostatnich meczach to naprawdę szkoda oglądać. Na usprawiedliwienie fakt że plaga kontuzji chyba największa ale cóż , kto kazał pozbywać się Manninghama . Jak dla mnie niespodzianka na Heinz field , ale z drugiej strony pisałem przed wekeendem że Giants i Steelers nie załapią się do PO.
Po raz kolejny Dallas w swoim stylu , najpierw odrabiają 14 pkt a potem klapa w dogrywce.
Świetna postawa Seahawks w końcówce sezonu może pójdą drogą Giants z poprzedniego roku. Bardzo ciekaw jestem kto załapie się z NFC do play-off. Swoją drogą 10 kolejnych zwycięstw Denver przy nierównej grze Texans , Patriots i Ravens moim zdaniem stawiają ich w roli faworyta AFC. Na to chwilę typuje finały Packers-Falcons , Broncos-Patriots.

damiansport1 

Wysłany: 2012-12-24, 12:25   

Giants są już praktycznie po za playoffs. Ale poczekajmy, nie powiedziałbym, że potrzebują cudu. muszą spełnić się 4 warunki, to jest mozliwe
a więc:
1. Wygrana Giants nad Eagles - raczej pewne.
2. Porażka Vikings - też bardzo prawdodpobne bo graja z red hot Packers.

Także 2 z 4 warunków raczej się spełnią, gorzej z nastepnymi
3. Bears muszą przegrać na wyjeździe z Lions - realne, ale malo prawodpobne, patrzac jak gra Detroit ostatnio
4. Porażka Cowboys z Redskins - 50:50 ja jednak stawiam, że Romo zrobi robote.
Chciałbym widzieć w playoffs Bears, Giants i Seahawks , ale niestety najbardziej prawdopodobne jest to, że wejdą Redskins, cowboys i seahawks.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi